OGLASILA SE VLADA CRNE GORE Ministar Kovač rekao šta će biti sa Temeljnim ugovorom
Foto: Printscreen/Youtube

Kovač je u intervjuu Televiziji Vijesti na pitanje kakva je dalja procedura nakon što je Temeljni ugovor sa SPC izglasan na Vladi odgovorio da bi logičan sled događaja bio da Vlada Crne Gore službeno obavesti Sinod SPC o usvajanju predloga dokumenta i da se nakon toga dogovori zajednički termin potpisivanja ugovora.

Rekao je da je sasvim prirodno da to bude u nekom relativno skorijem periodu, da se pronađe adekvatan termin i da se na prigodan način taj proces okonča, prenosi portal Vijesti.

Na pitanje da li postoji prostor da se sadržina tog dokumenta menja i opet dođe na Vladu, Kovač je istakao da misli da nema potrebe za tim, osim u nekom lektorskom delu da se određene stvari upodobe u pogledu određenih zamerki, za koje je ocenio da jesu opravdane.

"Konkretno mislim na formulaciju pokretne i nepokretne imovine. Mislim da bi trebalo to upodobiti Zakonu o svojinsko-pravnim odnosima i primeniti adekvatnu zakonsku terminologiju", rekao je Kovač.

Govoreći o tome kakav je njegov stav o tome da takav ugovor bude potpisan i sa Crnogorskom pravoslavnom crkvom (CPC), Kovač je naglasio da nema problem sa tim i da su svim verskim zajednicama vrata otvorena, CPC-u takođe.

"Pozivam ih da se svi jave, da ispostave inicijativu i da uđemo u proces regulisanja međusobnih prava i obaveza", rekao je Kovač.

Komentari (1)

Loading
Milogorac

15.07.2022 02:20

Nada poslednja umire, kovaču, kovače...kako god