INSPEKCIJA ZATVORILA KREMATORIJUM ZA LJUBIMCE Građani tvrde da u Rakovici ne može da se diše od smrada spaljenih kučića
Alo/Privatna arhiva

Grupa građana iz Rakovice žalila se da ne mogu da dišu od smrada spaljenih kučića, a na njihov zahtev na teren su izašle opštinska i gradska inspekcija koja je krematorijumu „Pet Bye“ naložila da poboljša sanitarno-tehničke uslove.

Stanari Ulice oslobođenja 1 tvrde da zaposleni iz ove firme uginule pse i mačke drže van hladnjače, što dodatno otežava situaciju, a neprijatni mirisi postaju nepodnošljiviji pogotovo na vrućini.

- Zbog najavljene posete veterinarske inspekcije zaposleni iz krematorijuma su tokom tog čitavog dana čistili prostorije i ribali prostor ispred zgrade, ali ni to nije bilo dovoljno i inspekcija ih je zatvorila - kaže jedan od stanara Slavko Novaković, i dodaje da im ne preostaje ništa drugo sem da se bore dok se krematorijum ne premesti u zonu koja nije stambena.

Zoran Tomić iz krematorijuma za kućne ljubimce „Petbye“ za Alo! je potvrdio da im je gradska inspekcija naložila da poboljšaju sanitarno-tehničke uslove svog postrojenja i da će to učiniti pre nego što nastave sa radom.

- U Beogradu sem nas nema druge institucije koja se bavi spaljivanjem kućnih ljubimaca koji su uginuli, to nije apoteka, a naše postrojenje radi po svim pravilima Evropske unije koja su identična kao ona za humani krematorijum - kaže Tomić, i dodaje da je ekološkoj inspekciji dao sve sertifikate, da su izvršili dodatnu dezinfekciju i dezinsekciju tog prostora.

- Imamo sve dozvole i papire, a na nas se obrušila grupica građana koja živi u nelegalnim kućama u industrijskoj zoni u Rakovici i koji se žale na to da im smeta dim i neprijatan miris, što ljubimce spaljujemo u crnim kesama. Dima ima, ali je samo prvih nekoliko sekundi, a ne znam u čemu bi trebalo da budu... Ti ljudi se greju na drva, oni ne zagađuju sredinu, a mi zagađujemo! Oni traže od nas da se preselimo, a ja isto tako kažem: što se vi ne preselite u Smederevo, tamo je jeftiniji kvadrat, jeftinije za život - kaže Tomić, i dodaje da uginule životinje treba da se zbrinu po svetskim standardima a ne da završe u kontejnerima, na deponijama ili zakopani u gradskim parkovima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading