SPASIĆ: Diskvalifikovati TV N1 i NOVA S iz postupka dodele nacionalne frekfencije!
Transparntnost

Mario Spasić, generalni sekretar Saveta, za medije pojašnjava:

- Od 14 učesnika na javnom konkursu za nacionalnu frekfenciju jedino TV N1 i NOVA S preko svojih informativnih celodnevnih emisija, kao i preko lista DANAS, mesecima konstantno vrše pritisak na Savet REM-a kako bi dobile nacionalne frekfencije. U celodnevnom i konstantnom višemesečnom pritisku na REM sa ove dve televizije insinuira se nestručnost, ali primarno subjektivnost, pristrasnost i najzad odbojnost članova REM-a u odnosu na ove dve TV, sa kreiranjem lažne stvarnosti i simuliranjem da su žrtve lošeg i pristrasnog REM-a. Očigledni cilj jeste preventivno delovanje preko obe TV ka REM-u, sa krajnjim očekivanim ishodom, a to je da makar jedna od ove dve TV dobije nacionalnu frekfenciju - pojasnio je Spasić i dodao:

- Samopohvalama i hvalospevima na sopstveni račun, kao i preventivnom diskreditacijom i članova Saveta REM-a i ostalih 12 TV koje učestvuju na konkursu, TV N1 i NOVA S izdvajaju se kao jedine televizije koje vrše konstantan pritisak kako bi dobile nacionalne frekfencije - naveo je Spasić.

JEREMIĆEVCI OŠTRO PROTIV FREKVENCIJE ZA TAJKUNSKE MEDIJE Televizije kojima je cenzura legitimno sredstvo rada

Spasić je zaključio da TV N1 i NOVA S pritiscima usred sprovođenja Javnog konkursa za nacionalne frekfencije krše Zakon o elektronskim komunikacijama i Zakon o opštem upravnom postupku, pa ima elemenata da se zatraži diskvalifikacija ove dve televizije, u skladu sa međunarodnom regulatornom praksom i zakonima Republike Srbije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Ljiljana

14.07.2022 13:01

Televizija K1 zaslužuje nacionalnu frekfrenciju. Kvalitetnija od svih kablovskih televizija.

Mile

15.07.2022 13:12

Mislim da će primarni kriterijum za dodeljivanje frekvencije biti da li je potencijalni nacionalni emiter demonstrirao stvarnu volju da, u narednom periodu, na originalan način, vrši promociju osnovnih društvenih vrednosti, kohezije i domaće kulture.