AKO IMATE OVAKVOG GOLFA VI STE SREĆNIK! Cena na tržištu dostigla neverovatnih 94.000 evra
Shutterstock

Jedan primerak "dvojke" danas se, verovali ili ne, prodaje za čak 94.000 evra, što je za nekoliko desetina hiljada skuplje i od najnovijeg modela koji ova kompanija nudi.

Kada je Folksvagenov Golf 2 G60 sa motorom od 210 konjskih snaga lansiran pre više od 30 godina, bio je najmoćniji Golf svih vremena. Te 1989. godine ova ograničena serija proglašena je za jednu od najređih, budući da je napravljen samo 71 ovakav automobil i to potpuno ručno, a Folksvagenovi inženjeri su za njega bogato nagrađeni. Da biste ga kupili tada ste morali da izdvojite neverovatnih 68.500 nemačkih maraka, što je bila tri puta veća cena od Golfa 2 GTI, piše švajcarski "Blik".

PREVARA SA POLOVNIM AUTOMOBILIMA Prodavali ih sa vraćenom kilometražom i do 200.000 kilometara!

Ideja inženjera Folksvagen Motorsport-a je bila da proizvedu "vuka u jagnjećoj koži, odnosno automobil za kojeg niko na prvi pogled ne bi rekao da se mehanikom ili izgledom razlikuje od običnog Golfa, ali tajna je bila u motoru od 210 konjskih snaga, što ga je činilo duplo snažnijim od standardnog Golfa GTI.

Imao je čak 252 Nm obrtnog momenta, što je bila prilično ozbiljna cifra za to vreme. Kako bi se obezbedilo da nema gubitaka u prenošenju snage na podlogu, imao je sinhro pogon na sva četiri točka. Tako je do stotke ubrzavao za samo 7,4 sekunde, a mogao je da dostigne čak 230 kilometara na sat.

Spolja prepoznatljivi jedino po plavim lajsnama, svi automobili ove serije su imali volan na levoj strani, ipak, nekoliko ih je tokom godina pronašlo put do Velike Britanije, uključujući primerak broj 16 koji je tamo stigao 2007. godine i sada je na prodaju po ceni od 79.995 britanskih funti, odnosno oko 94.000 evra.

Kuća "For Star Klasiks" koja je Golfa G60 oglasila na prodaju pokazala je da je ova "dvojka" prešla 108.900 kilometara, da je sveže ofarbana i doterana iznutra, kako bi izgledala kao nova i donekle opravdala svoju cenu.

Poređenja radi, reč je o cifri koja je za oko 60.000 evra veća od najnovijeg modela Golfa 8 R, koji će u prodaji biti od jeseni.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading