PREVARA SA POLOVNIM AUTOMOBILIMA Prodavali ih sa vraćenom kilometražom i do 200.000 kilometara!
Foto: Shutterstock

Nameštanje kilometraže se dešava pri prodaji polovnih automobila, ali gospodin i gospođa koji su prodavali uglavnom polovne audije bi mogli biti neslavni rekorderi kada je u pitanju ova nedozvoljena radnja.

Naime, austrijska policija ušla je u trag paru (suprug 64, supruga 63 godine) koji je u smanjenju broja kilometara na polovnjacima pronašao isplativ poslovni model.

Početkom aprila policijski službenik je zaustavio vozilo tokom rutinske kontrole saobraćaja. Vozač, poreklom iz Severne Makedonije, počinio je nekoliko prekršaja, a nalepnica sa tehničkog pregleda na vozilu bila je lažna.

Policija je zagrebala malo dublje i uskoro otkrila da je vozač prodao osam polovnih automobila u kojima se manipulisalo kilometražom.

Kako prenosi heute.at, bračni partneri su vratili kilometražu na jednom Audiju za čak 200.000 kilometara. Njih dvoje su najčešće trgovali vozilima marke sa "četiri prstena" i Škodama.

Prema navodima policije, najmanja zabeležena manipulacija sa kilometražom iznosila je 60.000 kilometara.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Miljan M

11.07.2022 12:56

Na našim auto pijacama i placevima za prodaju automobila teško možete naći automobil koji vredi novca za koji se prodaje