OBJAVLJENA LISTA: U prvom krugu neće biti upisano 635 učenika
Alo

Školu po prvoj želji upisaće više od 65 odsto učenika, a po prve tri želje 86 odsto đaka.

Pomoćnik ministra za srednje obrazovanje i vaspitanje Miloš Blagojević izjavio je da 635 učenika neće biti upisano u prvom krugu i dodao da novu listu želja mogu popuniti danas, kada će ući u raspodelu koja će biti objavljena sutra, 15. jula.

Takođe, od danas kreće upis u srednje škole, a Blagojević za Tanjug ističe da je u ovom trenutku ostalo oko 16.000 slobodnih mesta, i da nema bojazni da će neko ostati neupisan.

- Učenici se danas i sutra mogu upisati u školu podnošenjem papirne prijave ili elektronskim putem do 20. jula. U Beogradu su gimnazije popunjene i velika je konkurencija i u drugim većim mestima - naveo je Blagojević.

Kada je reč o upisu za profile koje su u srednjem stručnom obrazovanju, Blagojević kaže da svi đaci u tom slučaju moraju obaviti lekarske preglede i zadovoljiti zdravstvene uslove koji su propisani za te smerove.

Za upis učenika u prvi razred srednje škole u Srbiji za školsku 2022/2023. godinu planirana su ukupno 74.982 mesta, od čega je 56.750 u srednjem stručnom obrazovanju, a 18.232 mesta za učenike koji žele da upišu gimnaziju.

Konačni podaci za fakultete 20. jula

Upisna komisija Beogradskog univerziteta zasedaće 20. jula, kada će konačni podaci o upisu biti objavljeni na sajtu Univerziteta. Tada će se znati koji studijski programi na kojim fakultetima imaju još slobodnih mesta,  rekao je rektor Vladan Đokić.

Komentari (0)

Loading