OBJAVLJENA LISTA: U prvom krugu neće biti upisano 635 učenika
Alo

Školu po prvoj želji upisaće više od 65 odsto učenika, a po prve tri želje 86 odsto đaka.

Pomoćnik ministra za srednje obrazovanje i vaspitanje Miloš Blagojević izjavio je da 635 učenika neće biti upisano u prvom krugu i dodao da novu listu želja mogu popuniti danas, kada će ući u raspodelu koja će biti objavljena sutra, 15. jula.

Takođe, od danas kreće upis u srednje škole, a Blagojević za Tanjug ističe da je u ovom trenutku ostalo oko 16.000 slobodnih mesta, i da nema bojazni da će neko ostati neupisan.

- Učenici se danas i sutra mogu upisati u školu podnošenjem papirne prijave ili elektronskim putem do 20. jula. U Beogradu su gimnazije popunjene i velika je konkurencija i u drugim većim mestima - naveo je Blagojević.

Kada je reč o upisu za profile koje su u srednjem stručnom obrazovanju, Blagojević kaže da svi đaci u tom slučaju moraju obaviti lekarske preglede i zadovoljiti zdravstvene uslove koji su propisani za te smerove.

Za upis učenika u prvi razred srednje škole u Srbiji za školsku 2022/2023. godinu planirana su ukupno 74.982 mesta, od čega je 56.750 u srednjem stručnom obrazovanju, a 18.232 mesta za učenike koji žele da upišu gimnaziju.

Konačni podaci za fakultete 20. jula

Upisna komisija Beogradskog univerziteta zasedaće 20. jula, kada će konačni podaci o upisu biti objavljeni na sajtu Univerziteta. Tada će se znati koji studijski programi na kojim fakultetima imaju još slobodnih mesta,  rekao je rektor Vladan Đokić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading