VULIN ZAHVALIO SPASIOCIMA U BEOGRADSKOM NEVREMENU: Vi ste mera onog najboljeg u našem društvu (FOTO)
MUP Republike Srpske

„Čast mi je što stojim danas pred vama. Hoću da vam zahvalim, ne samo u ime svih onih koje ste spasili i čiji ste život sačuvali, čiju ste imovinu i zdravlje sačuvali, već želim da vam zahvalim u ime države Srbije zato što ste baš takvi kakvi jeste. Vi ste ona mera onog najboljeg u našem društvu, onog među nama, onog što svi mi želimo da budemo, a samo neki to zaista i postanu", istakao je ministar.

Kako je saopšteno iz MUP-a, Vulin je to poručio u obraćanju pripadnicima MUP-a - Posebne jedinice policije Policijske brigade PU za grad Beograd, Interventne jedinice 92 i Sektora za vanredne situacije.


Poručio je i da je država Srbija zahvaljujući predanom radu pripadnika MUP-a pokazala koliko je organizovana, te da su svi građani Srbije ponosni zato što imaju požrtvovanu i efikasnu policiju.

„Želeo sam da se okupimo, da vas vidim, da vas pogledam u oči, da shvatite koliko je vredno to što radite. Zahvaljujući vama, čitava Srbija oseća da je te noći bila sačuvana, da je te noći bila branjena, da je te noći bila sigurna", naveo je ministar Vulin.

Nemanja Samardžić, vatrogasac-spasilac, vozač iz Vatrogasno-spasilačke čete Novi Beograd, kazao je da su pripadnici Sektora za vanredne situacije uvek spremni da pomognu građanima u nevolji.

„Pripadnici naše jedinice izvukli su nepokretnog dedu i babu i tri maloletna lica iz potopljene kuće u Zemunu. Po povratku sa te intervencije, naišli smo na tri zarobljena vozila i iz jednog smo izvukli muža i ženu“, objašnjava Samardžić.

Nikola Ðorđević, pripadnik Policijske brigade, istakao je da je ova jedinica uvek spremna da odgovori na svaki postavljeni zadatak i izazov.

„U noći kada je Beograd zahvatilo jako nevreme, radio sam na području Policijske stanice Grocka kao vođa patrole, radili smo patrolnu delatnost, u međuvremenu dobili smo poziv preko radio-sistema da se uputimo ka Novom Beogradu gde smo zatekli veliki broj vozila pod vodom. Kakva god nesreća zadesila grad Beograd, pripadnici Policijske brigade uvek su spremni da odgovore na sve zadatke", kazao je Ðorđević.

Predrag Bebec, pripadnik Interventne jedinice 92, istakao je da je ova jedinica usled jakog nevremena hrabro i požrtvovano odreagovala i da je uvek spremna da pomogne sugrađanima.

„Moj tim je intervenisao u Novogradskoj ulici, gde je prijavljeno da je lice u životnoj opasnosti u podrumskim prostorijama. Podrum je bio pun vode, a vrata blokirana od hidrostatičkog pritiska. Uspeli smo da izvučemo osobu koja je bila unutra. Potom smo otišli na Pupinov most sa zemunske strane na kojem je dosta ljudi bilo zaglavljeno", kazao je Bebec.

Ministru su ovom prilikom predstavljena nova vozila, čamci i oprema koji su korišćeni prilikom spasavanja građana iz poplavljenih naselja.

On je istakao da će svi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova koji su učestvovali u spasavanju građana i njihove imovine od poplava biti novčano nagrađeni.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading