MOMIROVIĆ I ŠAPIĆ NA DEONICI AUTOPUTA KOD SURČINA Kraj radova do marta iduće godine
Tanjug

On je sa gradonačelnikom Beograda Aleksandrom Šapićem obišao radove na izgradnji ove deonice, koja predstavlja vezu grada Beograda i auto-puta "Miloš Veliki" .

Izrazio je zadovoljstvo što je Grad pokazao spremnost da se reše problemi na ovoj deonici, kako bi radovi bili završeni u najkraćem mogućem roku.


"Prvih 400 metara ove saobraćajnice mi praktično nismo uzeli u građevinsku realizaciju, jer još imamo probleme eksproprijacije i divljih naselja gde su naši sugrađani, koje je zla sudbina nanela, našli svoj dom", kazao je Momirović.

Naglasio je da se ovi problemi moraju pažljivo rešavati, ali i da je neophodno da pitanja eksproprijacije i divljih naselja što pre budu pokrenuta.

Momirović je objasnio da je ova saobraćajnica značajna ne samo za Novi Beograd i Surčin, već za sve građane koji putuju ka Zapadnoj Srbiji i Crnoj Gori.

"Ovo je vrlo frekventna saobraćajnica, koja će biti jako važna kada se izgradi. Moramo da izgradimo i dva kružna toka, dakle, ovo je kompleksna saobraćajnica iako je jako mala - oko osam kilometara", rekao je ministar.

Istakao je da puštanjem u saobraćaj ove deonice, auto-put Miloš Veliki dobija pun smisao za sve Beograđane.

Momirović je kazao da je za izgradnju ovog projekta neophodna efikasna saradnja sa Gradom i zahvalio se izvođačima radova kineskoj kompaniji "ČČ" na predanom radu.

Gradonačelnik Šapić izrazio je zadovoljstvo što napreduju radovi na izgradnji ove deonice, koja će omogućiti da se vozači iz Vojvođanske ulice i Ulice dr Ivana Ribara na Novom Beogradu direktno uključe na auto-put Miloš Veliki.

"Prvi put se sada upoznajem sa objektivnim problemima koje imamo. Pričam o problemima na koje grad može da utiče, jer je ovo jedna vrsta gradske saobraćajnice, koja će učiniti protočnim veliki deo Beograda", rekao je Šapić.

Šapić je obećao, prvi put sada sa pozicije gradonačelnika, da će uraditi sve što je u njegovoj moći i nadležnosti kako bi ovaj projekat što pre bio realizovan.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading