BORBA SA VODENOM STIHIJOM ŠIROM SRBIJE Nevreme opustošilo sve pred sobom, drama trajala celu noć (FOTO/VIDEO)
MUP

Pripadnici Sektora za vanredne situacije na teritoriji cele zemlje imali su 91 intervenciju, od toga 20 požara, od kojih je većina bila prouzrokovana udarom groma i to u Beogradu, Кraljevu i Sjenici.

Svi požari su ugašeni, a povređenih lica nije bilo. Iz poplavljenih objekata i vozila vatrogasci su spasili 10 osoba.

U svim intervencijama bilo je angažovano oko 230 vatrogasaca spasilaca, 100 vozila i 33 pumpe za crpljenje vode.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije intervenisali su i na crpljenju vode iz objekata u Beogradu, Кruševcu i Ivanjici, a u toku su intervencije u Кruševcu, Pančevu i Beogradu.

OGLASIO SE RHMZ POSLE JEZIVE OLUJE Evo koliko litara kiše se sručilo na Srbiju - a tek sledi haos

Na saniranju posledica snažnog nevremena koje je u pogodilo Beograd bilo je angažovano više od 160 policijskih službenika, iz različitih organizacionih jedinica Interventne jedinice, Policijske brigade, policijskih stanica i vatrogasci spasioci.

Iz ugroženih delova grada, među kojima su najugroženiji bili Novi Beograd, Bežanijska Кosa i Zemun, posebno naselja Plavi horizonti i Bački Ilovik evakuisano je više od 30 osoba, od čega je samo iz Bačkog Ilovika evakuisano sedam.

BOŽE, POMOZI! Beograd zadesio potop "sudnjeg dana", građani u šoku gledali posledice strašnog nevremena (VIDEO)

Policijski službenici u svim delovima grada pomagali su svojim sugrađanima koji su zbog vodene bujice nastale usled nevremena ostali u automobilima i autobusima. Više od 100 osoba izvučeno je iz automobila i autobusa, kao i nekoliko autobusa i oko 50 automobila izvučeno je iz vode.

Vatrogasci spasioci u prestonici su imali 78 intervencija, od čega je 18 bilo na gašenju požara, izazvanih pretežno udarom groma.

Komentari (1)

Loading
Ana

06.07.2022 11:26

Uvek realno ne isticuci pojedince mislim na javne ličnosti i svaka vam čast! Iskreno rado citam vas portal. tj sva zbivanja u zemlji i svetu pogotovo kad je u pitanju zabava!Zelim vam uspeh i sreću.!Srdačan pozdrav i prijatan dan!❤️