MA, NE PLAŠIM SE JA AJKULA! Odgovor srpskih turista koji su krenuli na odmor u Hurgadu (VIDEO)
Foto: Alo!

Ma ne plašim se ja ajkula, rekao je dvadesetčetvorogodišnji Nenad za Alo!, vidno raspoložen pre polaska na letovanje.

- Sve je to je normalno, samo treba voditi računa, ići s agencijom na izlete i ne treba se preterano opterećivati - kaže Nenad.

Alo

Nenad i Milica u razgovoru s reporterkom Alo!

Nakon što je prošlog petka ajkula relativno blizu obale usmrtila dve turistkinje u jednom od omiljenih egipatskih letovališta naših građana, na društvenim mrežama su se pojavile rasprave o tome da li zbog toga treba odustati od odlaska na Crveno more. Reporteri Alo! otišli su na Aerodrom „Nikola Tesla“ neposredno pred poletanje aviona za Hurgadu i pitali turiste da li se plaše susreta s ajkulama i ostalim morskim nemanima i da li će im to pokvariti odmor.

Alo

Vezira Čikić

- Znam za taj incident u Hurgadi, i to iz novina. Naravno, plašim se ajkula, ali mislim da je to, koliko sam ja pročitala, nešto što se desio na nekim zabranjenim mestima za kupanje i navodno u pitanju je bila neka hrana koja je privukla ajkule. Nemam strah, mislim da je to sve pod kontrolom, zna se kad, gde i kako idem - kaže Vezira Čikić (58).

Alo

Milica Pekić

Ni Milica Pekić ne strahuje od susreta s morskom nemani.

- Mislim da nema razloga za brigu, mere su već preduzete - spokojna je ona.

Alo

Kristina Kovačević

Kristini Kovačević nije nimalo svejedno.

- Svakako ću otići u plićak, kupaću se na dva metra, dalje neću. Ako bude neke nezgode, kupaćemo se samo u bazenu - kaže Kristina.

Alo

Rade Đurović

Rade Đurović je pomno pratio sve što se dešavalo na društvenim mrežama i u medijima.

- Ono što sam ja primetio je da su se uvek takve stvari dešavale, to je jednostavno more! Kao što se na kopnu dešavaju udesi, teške saobraćajne nesreće, tako se i na moru dešavaju incidentne situacije. Žena je prekršila pravila za kupanje, posle dozvoljenog vremena bila je u vodi, nadam se da ćemo posle svega ovog biti oprezniji - kaže Rade, i dodaje da očekuje da će biti pojačane mere predostrožnosti.

- Uostalom, ja se više kupam u bazenu, more nešto i ne volim, ali moguće je da će me ova situacija sad još više opredeliti za bazen. Strah imam, onaj ko se ajkula ne plaši je stvarno lud, sem ako nije stručak koji ih dresira, njima svaka čast - smatra Rade.

- Iskreno, nije mi svejedno, to mi je jedan od većih životnih strahova, treba biti pažljiv, da slušamo ljude koji su za pravila zaduženi i da se kupamo u plićaku - misli dvadesetogodišnja Milica.

Komentari (0)

Loading