VODITE RAČUNA Doktorka iz Hitne upozorava na ovaj fenomen, kao i na pravila kojih bi trebalo da se pridržavate tokom tropskih dana
Foto: Youtube/Printscreen

- Veoma često smo svedoci toga da stariji sugrađani izlaze u nekom periodu koji nije uputan za njih. Koristiti vreme jutarnjih sati, predveče, izbegavati direktnu izloženost suncu, izbegavati vreme od 10 do 18 časova, što se posebno odnosi na stare, bolesne i na decu - kaže dr Jevtić.

Govoreći o zaštiti glave, ističe da se mogu koristiti šeširići, široki obodi, a kada je reč o oblačenju - svetle boje, lagani materijali, prirodni materijali da koža može da diše, što manje sintetike.

- Celokupna lajt varijanta - u smislu dosta tečnosti, zatim voće, povrće, vlaknasta hrana, hrana koja ima dosta tečnosti, lubenice, dinje, breskve, celer, ono što pomaže diurezi - rekla je doktorka.

Vikend nam donosi nekoliko stepena nižu temperaturu - Alo.rs

 

Treba voditi računa da pacijent izbalansira svoj pritisak jer, kako kaže, imamo dosta pritisaka posle kovida. Za ishranu se preporučuje riba, mediteranska ishrana, maslinovo ulje - zdrav način života.

Veoma često se dešava da ljudi imaju fenomene toplotne iscrpljenosti, sunčanice i toplotnog udara.

- Provetrene prostorije, kretanje kada situacija dozvoli, nadokanada tečnosti u smislu prirodnih napitaka i izbegavanje velike količine kafe i alkohola jer i jedno i drugo izvlače tečnost iz organizma - napominje Jevtićeva.

Vozači pre nego što se premore treba da koriste pauze što se obično odnosi na duga putovanja.

Komentari (1)

Loading
Svetlana

02.07.2022 10:53

Doktorka jeftovic Hvala vam na upozorenju Narocito onima Koji Su Bolesni Od neke bolesti koja ne podnosi paklene vrućine HIPERTENZIJE sistemske bolesti Alergije i ostale Hvala Vam