STIŽU PADAVINE U OVE DELOVE SRBIJE Ima li kraja vrućinama? Stiglo novo upozorenje: Spremite se VELEOBRT
TANJUG / STRAHINJA ACIMOVIC/bs

Sutra od sredine dana osvežiće nas i kratkotrajni pljuskovi, a ponegde može biti i nepogoda s gradom. Samo će se na severozapadu zemlje zadržati suvo.

U Beogradu je danas izmereno 37 stepeni u hladu, a ovde na betonu u centru grada bilo je i više.

Sutra malo prijatnije, do 33 stepena. Posle podne u pojedinim delovima grada se očekuju pljuskovi s grmljavinom. Osetnije osveženje, s temperaturom ispod 30 stepeni, prognostičari najavljuju za pet dana.

Progoza za sledeće dane:

Subota 

Ujutru i pre podne u većem delu pretežno sunčano. Od sredine dana nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavionom koji će ponegde biti praćeni i gradom, samo će se na severozapadu tokom celog dana zadržati suvo. Vetar slab i umeren, severozapadni, ponegde kratkotrajno pojačan. Jutarnja temperatura od 15 do 23 stepena, najviša dnevna od 32 do 34 stepena. Upozorenje RHMZ: Lokalna pojava grmljavina sa gradom, verovatnoća 70%.

Nedelja 

Pretežno sunčano i toplo. Posle podne i uveče uz lokalni razvoj oblačnosti, kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom se očekuju uglavnom u brdsko-planinskim predelima. Vetar uglavnom slab, promenljiv. Jutarnja temperatura od 17 do 22 stepena, najviša dnevna od 31 do 34 stepeni. Upozorenje: Lokalna pojava grmljavina, verovatnoća 70%.

Ponedeljak 

Pretežno sunčano i toplo, posle podne i uveče u brdsko-planinskim predelima uz lokalni razvoj oblačnosti sa kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab do umeren, uglavnom severozapadni. Jutarnja temperatura od 17 do 23 stepena, a najviša dnevna od 32 do 35 stepeni. Upozorenje: Lokalna pojava grmljavina, verovatnoća 70%. 

Utorak 

Pretežno sunčano i toplo, posle podne i uveče u brdsko-planinskim predelima uz lokalni razvoj oblačnosti sa kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar pre podne slab promenljiv, posle podne u skretanju na severozapadni pravac i u pojačanju. Jutarnja temperatura od 16 do 22 stepena, a najviša dnevna od 32 do 35 stepeni. 

Prognoza vremena za narednih pet dana - od 06.07.2022. do 10.07.2022.

U utorak i sredu pretežno sunčano i toplo, posle podne i uveče u brdsko-planinskim predelima sa kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom, a od četvrtka osveženje sa pljuskovima sa grmljavinom u svim krajevima.

Komentari (0)

Loading