MATURA SE OKONČAVA DANAS Matematika završena, ostao još kombinovani
Alo

Prema podacima resornog ministarstva, polaganje testa iz ovog predmeta, koje je održano u 522 škole, proteklo je bez problema. Od 20 zadataka iz matematike, učenicima je najviše muke zadao zadatak pod brojem 19.

- Zadatak iz geometrije pod brojem 19 je bio najteži, mislim da su ostali zadaci bili sasvim u redu i mogli su da se urade bez većih problema - rekla je za Alo! Nađa iz Osnovne škole „Drinka Pavlović“ i dodala da je njoj teži bio test za srpski.

I njena drugarica Vera deli mišljenje da je srpski bio teži, ali i da je zadatak iz matematike pod brojem 19 bio najteži. One smatraju da će im na kombinovanom testu više problema zadati istorija i geografija od fizike i hemije.

Alo

 

Mali maturant Ivan je veoma zadovoljan kako je uradio test i ne sumnja u dovoljan broj bodova koji će mu omogućiti upis u Matematičku gimnaziju.

- Previše sam vežbao i sve mi je bilo prilično lako - siguran je Ivan u izjavi za Alo!.

Njemu se pridružila i Iva, koja je samo kratko prokomentarisala utiske posle polaganja testa iz matematike.

- Ništa nije bilo teško, mislim da ću imati maksimalan broj bodova - ponosno je rekla učenica ove beogradske škole.

Testovi se pregledaju u 15 skening centara u Srbiji, što omogućava viši kvalitet i brzinu pregledanja i manji broj pregledača. Ministarstvo napominje da je uvedeno dvostruko pregledanje svakog zadatka, čime je isključena bilo kakva pristrasnost jer nastavnici ne znaju čije testove pregledaju.

Komentari (0)

Loading