MATURA SE OKONČAVA DANAS Matematika završena, ostao još kombinovani
Alo

Prema podacima resornog ministarstva, polaganje testa iz ovog predmeta, koje je održano u 522 škole, proteklo je bez problema. Od 20 zadataka iz matematike, učenicima je najviše muke zadao zadatak pod brojem 19.

- Zadatak iz geometrije pod brojem 19 je bio najteži, mislim da su ostali zadaci bili sasvim u redu i mogli su da se urade bez većih problema - rekla je za Alo! Nađa iz Osnovne škole „Drinka Pavlović“ i dodala da je njoj teži bio test za srpski.

I njena drugarica Vera deli mišljenje da je srpski bio teži, ali i da je zadatak iz matematike pod brojem 19 bio najteži. One smatraju da će im na kombinovanom testu više problema zadati istorija i geografija od fizike i hemije.

MATURA SE OKONČAVA DANAS Matematika završena, ostao još kombinovani

Alo

 

Mali maturant Ivan je veoma zadovoljan kako je uradio test i ne sumnja u dovoljan broj bodova koji će mu omogućiti upis u Matematičku gimnaziju.

- Previše sam vežbao i sve mi je bilo prilično lako - siguran je Ivan u izjavi za Alo!.

Njemu se pridružila i Iva, koja je samo kratko prokomentarisala utiske posle polaganja testa iz matematike.

- Ništa nije bilo teško, mislim da ću imati maksimalan broj bodova - ponosno je rekla učenica ove beogradske škole.

Testovi se pregledaju u 15 skening centara u Srbiji, što omogućava viši kvalitet i brzinu pregledanja i manji broj pregledača. Ministarstvo napominje da je uvedeno dvostruko pregledanje svakog zadatka, čime je isključena bilo kakva pristrasnost jer nastavnici ne znaju čije testove pregledaju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading