DANAS TEST IZ MATEMATIKE Drugi dan male mature
Alo

Drugi dan polaganja završnog ispita (male mature) u 522 škole širom Srbije, očekuje se da počne u 9.00 sati.

Osmaci su juče polagali test iz srpskog (maternjeg) jezika, a prema podacima Ministarstva prosvete, na taj test izašlo je 63.408 učenika, što je 99,5 odsto od ukupnog broja prijavljenih.

Pitanja je kao i svake godine pripremio Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, a testovi su štampani na srpskom i jezicima osam nacionalnih manjina.

Ove godine testovi se pregledaju u 15 skening centara u Srbiji, što omogućava viši kvalitet i brzinu pregledanja i manji broj pregledača. Uvedeno je dvostruko pregledanje svakog zadatka, čime je isključena svaka mogućnost pristrasnosti, jer nastavnici ne znaju čije testove pregledaju.

CENTRALNA KOMEMORATIVNA SVEČANOST U Kruševcu se danas obeležava 633. godišnjica Kosovske bitke - Alo.rs

I ove godine sve aktivnosti vezane za završetak osnovne škole, kao i upis u srednju školu obavljaće se logovanjem na portalu mojasrednjaskola.gov.rs.

Za one koji ne iskoriste prednost onlajn opcije, listu želja moguće je podneti u papirnom obliku.

Preliminarni rezultati završnog ispita biće dostupni na portalu Moja srednja škola 1. jula, dok će konačni rezultati biti objavljeni 5. jula.

U BANJAMA SE USIJALI TELEFONI Interesovanje za vaučere od 15.000 dinara ogromno - Alo.rs

Lista želja će takođe moći da se podnese putem pomenutog portala, do 6. jula uz mogućnost neograničenih izmena i dopuna.

Za one koji ne iskoriste prednost elektronskog podnošenja liste želja, listu mogu podneti u papirnom obliku u školama 6.i 7. jula.

Upis je od 14. do 20. jula.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading