U BANJAMA SE USIJALI TELEFONI Interesovanje za vaučere od 15.000 dinara ogromno
Alo

- Prava je sreća što ste uspeli danas da nas dobijete, usijali su nam se telefoni, mnogi zovu da rezervišu termin za odmor uz vaučere od 15.000 dinara - rekla je za Alo! Tanja sa recepcije Atomske banje Gornja Trepča.

- Zovu nas i stari gosti, pacijenti, ali i oni koji su sad čuli za nas. Stari gosti rezervišu termine od 10 do 15 dana, novi uglavnom od sedam, mada ima i onih koji bi da dođu na pet dana, koliki je i minimum uz vaučere - kaže Tanja, i dodaje da im je veoma drago što su naši građani zainteresovani da dođu u velikom broju, pogotovo nakon protekle dve godine i problema sa pandemijom. S obzirom na to da je potrebno rezervisati ranije smeštaj, slobodnih termina u ovoj banji ima tek od 7. avgusta.

U BANJAMA SE USIJALI TELEFONI Interesovanje za vaučere od 15.000 dinara ogromno

Atomska banja/Facebook

 

Cena punog pansiona je od 3.290 dinara u dvokrevetnoj sobi.

Pošte počele da izdaju vaučere

„Pošte Srbije“ su počele juče da primaju molbe i da izdaju turističke vaučere od po 15.000 dinara, izjavio je v. d. direktora „Pošte Srbije“ Zoran Ðorđević.

U BANJAMA SE USIJALI TELEFONI Interesovanje za vaučere od 15.000 dinara ogromno

Alo

 

- Uredba je izašla u ponedeljak u 12.45 sati, a u 12.47 dat je nalog svim poštama da mogu da započnu prijem vaučera, a u 13 minuta do 13 sati počelo je i izdavanje tih vaučera - precizirao je Ðorđević.

Slobodnih mesta tek u avgustu

I u Prolom Banji i Lukovskoj banji je situacija slična. Milena sa recepcije Prolom Banje nam je potvrdila da telefoni ne prestaju da zvone još od nedelje i da je interesovanje građana veliko.

- Ne stižemo da pošaljemo onoliko potvrda koliko nam traže da bi mogli da apliciraju za vaučere - kaže Milena, i dodaje da mesta ima tek od druge polovine avgusta.

U BANJAMA SE USIJALI TELEFONI Interesovanje za vaučere od 15.000 dinara ogromnoProlom Banja

Osnovni BO dan sa punim pansionom u ovoj banji je 5.390 dinara.

Upoznajte svoju zemlju

Govoreći o prijavama za vaučere, ministar finansija Sinša Mali je podsetio da će ići preko „Pošta Srbije“ i istakao da je najveće interesovanje za srpske banje.

- Imaćemo 300.000 građana kojima će država pomoći da svoje letovanje provedu u Srbiji. Želja nam je da pomognemo onima koji ne mogu to da urade sami, ali i da građani upoznaju svoju zemlju - kazao je Mali gostujući na RTV Pink.

Korak po korak za dobijanje vaučera

Do vaučera možete doći vrlo lako! Pre svega morate izvršiti rezervaciju smeštaja i popuniti prijavu (možete je skinuti sa sajta vaucerisrbija.com i mtt.gov.rs).

Uz prijavu se obavezno stavljaju na uvid i sledeći dokazi:

1) Korisnici prava na penziju stavljaju na uvid fotokopiju rešenja o ostvarenom pravu na penziju ili original penzionog čeka odnosno drugi originalni dokument (overeni izvod, potvrda i sl.) koji izdaje banka sa teritorije Srbije, a koji potvrđuje novčani priliv po osnovu ostvarenog prava na penziju, za ostale korisnike prava na penziju. Korisnik prava na penziju iz inostranstva stavlja na uvid originalni dokument koji izdaje banka sa teritorije Republike Srbije, a kojim se potvrđuje novčani priliv po osnovu ostvarenog prava na penziju.

- Radno angažovana lica sa primanjima koja ne prelaze iznos od 70.000 dinara mesečno stavljaju na uvid original potvrde o zaposlenju i ostvarenoj zaradi isplaćenoj u mesecu koji prethodi mesecu u kome se podnosi prijava, koju izdaje poslodavac, ili isplatni listić za zaradu isplaćenu u mesecu koji prethodi mesecu u kome se podnosi prijava.

- Uz prijavu studenti prilažu original potvrdu visokoškolske ustanove o statusu studenta prvog, drugog ili trećeg stepena za tekuću školsku godinu.

2. Korisnik vaučera prijavu podnosi lično i stavlja na uvid, odnosno prilaže potrebnu dokumentaciju. Popunjena prijava sa potrebnom dokumentacijom se podnosi isključivo preko šaltera JP „Pošta Srbije“ na teritoriji cele zemlje.

3. Korisnik vaučera vrši rezervaciju i uz popunjenu prijavu stavlja na uvid potvrdu o rezervaciji, ličnu kartu ili pasoš, a za korisnike prava na penziju, studente i radno angažovana lica i napred navedenu dokumentaciju. Prijava će se evidentirati sa tačnim datumom i vremenom predaje.

* Neblagovremene, nepotpune, kao i prijave sa netačnim podacima, odnosno dokumentacijom, neće biti uzete u razmatranje.

4. Prijavljenim licima, koja su stekla pravo na vaučer, Ministarstvo preko JP „Pošta Srbije“ dostavlja vaučere lično na adresu putem preporučene pošiljke.

Potencijalni korisnici su u obavezi da na šalterima JP „Pošta Srbije“ podnesu prijave najkasnije 30 dana pre početka realizacije aranžmana, odnosno period od dana podnošenja prijave do prvog dana korišćenja rezervisanog aranžmana ne može da bude kraći od 30 dana.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading