LEŽALJKE I SUNCOBRANI POSLE 17 SATI ZA DŽABE! Crnogorci posebnim pogodnostima ugađaju turistima iz Srbije
Alo

Turisti iz Srbije će ovoga leta imati posebne povoljnosti u Crnoj Gori! Plaže će biti dostupne svima, a domaćini su mislili i na zdravlje gostiju iz Srbije jer znaju da za uživanje u suncu i moru postoji samo jedan preduslov - da turista mora biti zdrav!  

Pravo na besplatnu hitnu medicinsku pomoć imaće svi koji ponesu potvrdu iz Srbije, koju izdaje Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO)! Ovako glasi prva u nizu pogodnosti u ovoj turističkoj sezoni, dok drugo veliko iznenađenje čeka goste na plažama. 

LEŽALJKE I SUNCOBRANI POSLE 17 SATI ZA DŽABE! Crnogorci posebnim pogodnostima ugađaju turistima iz Srbije

Alo

 

 

- U Crnoj Gori plaže su dostupne svima! Kod nas je 50 odsto kupališta i plaža, shodno Pravilniku o uređenosti kupališta na moru, oslobođeno plažnog mobilijara, izuzev hotelskih kupališta. To znači da turista ima mogućnost da se baškari na polovini plaže bez plažnog mobilijara ukoliko ne želi da iznajmi ležaljku i suncobran. Posebna novina je da su ležaljke i suncobrani ovog leta, posle 17 sati, besplatni - poručuju iz Nacionalne turističke organizacije (NTO) Crne Gore i dodaju da ima cena za svačiji džep. 

- Komplet ležaljki sa suncobranom uglavnom je moguće iznajmiti po ceni od 10 evra u prvom redu, a u drugom redu se mogu naći za osam evra. Komplet od dve ležaljke i suncobran mogu se naći od osam evra u Baru, 10 u Herceg Novom, Kotoru, Budvi i Ulcinju, dok u Tivtu koštaju i 15 evra. U Dobrim Vodama nedaleko od Bara moguće je uzeti jednu ležaljku i suncobran po ceni od pet evra - navode naši sagovornici. 

Za goste iz Srbije je kao i prethodnih godina pojednostavljena procedura ulaska u Crnu Goru, pa im je za prelazak graničnih prelaza dovoljna samo lična karta, dok kovid potvrda više nije potrebna. 

LEŽALJKE I SUNCOBRANI POSLE 17 SATI ZA DŽABE! Crnogorci posebnim pogodnostima ugađaju turistima iz Srbije

Alo

 

 

Od prošle godine je ukinut roming, tako da turisti iz Srbije mogu slobodno u okviru svoje tarife da koriste minute, SMS poruke i internet bez dodatne naknade. 

Turistima je na raspolaganju i kvalitetan privatni smeštaj. Cena noćenja po osobi, u zavisnosti od destinacije i kategorije objekta, košta od osam evra u Herceg Novom, 10 u Baru, Ulcinju, Tivtu i Budvi i 20 evra u Kotoru. Krevet na Žabljaku košta 15, dok je u Kolašinu 11 evra. U restoranima ručak za četvoročlanu porodicu košta od 16 evra u Baru, Herceg Novom, Ulcinju, Tivtu i Kotoru, 20 u Kolašinu do 40 evra na Žabljaku.  

Najjeftinija kafa 90 centi   

Cena kafe kreće se od 90 centi u Ulcinju, jednog evra u Baru i Budvi, 1,20 evra u Herceg Novom, Tivtu i Kotoru. Šoljica kafe u Kolašinu iznosi 60 centi, u Rožajama 90 centi, dok je na Žabljaku jedan evro. 

Parking u Ulcinju 40 centi 

Mesto na parkingu može se naći od 40 centi po satu u Ulcinju, 50 centi u Tivtu, 60 centi u Baru i Budvi, 70 centi u Herceg Novom, do 80 centi u Kotoru. Zanimljivo je da je u Kolašinu parking besplatan, dok na Žabljaku košta dva evra po parking mestu.  

Potvrda RFZO umesto knjižice na moru

Sa sajta Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje potrebno je u dva primerka odštampati „potvrdu o zdravstvenom stanju osobe koja ide u inostranstvo“. Potom treba popuniti osnovne podatke i odneti ih kod izabranog lekara i stomatologa da ih overe, a na kraju ih predati inostranom odeljenju u filijali u kojoj je osoba zdravstveno osigurana. Tako overena potvrda služi kao zdravstvena knjižica u Crnoj Gori i turisti, zlu ne trebalo, imaju besplatnu hitnu medicinsku pomoć.  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Turista

23.06.2022 14:31

Za ležaljke nije tačno, trenutno sam sa porodicom u Čanju i svi traže i posle 17h da naplate korišćenje ležaljki i suncobrana od 10 do 12 evra.