"KAO DA JE KROZ SELO PROTUTNJAO TORNADO" Haotične scene kod Topole, nevreme napravilo pustoš, meštani ne pamte ovakvu katastrofu (FOTO/VIDEO)
Foto: Rina

Na najvećem udaru našla su se sela Junkovac, Pavlovac, Šume i Žabari. Uled jakih naleta olujnog vetra mnoga drveća su počupana iz korena i stoje poprečena na loklanim putevima.

- Ovakva katastrofa u našem kraju se zista ne pamti. Vetar je toliko jako duvao da je nosio sve što mu se našlo na putu. Drveće je počupano iz korena, ogromna stabla su oborena na zemlju. Crepovi su leteli na sve strane, a mnoge kuće ostale bez krovova. Bili smo potpuno nemoćni, bukvalno kao da je kroz selo protutnjao tornado koji smo do sada gledali samo u filmovima - kažu meštani sela Junkovac za RINU.

U pojedinim selima saobraćaj je u prekidu, a zbog iščupanih stabala došlo je i do prekida u snabdevanju električnom energijom.

- Zaseok "Veljić" kraj je bez električne enegrije, verovatno ima problema na još lokaliteta jer je vetar pokidao kablove od struje, odnosno obarao je stabla a tom prilikom su na nekoliko mesta pokidane i žice. Takođe je zastoj na glavnom putu prema Natalincima, na ulasku u selo jer je oboreno veliko stablo. Ne pamtimo ovako nešto, velika šteta nas je snašla za kratak period - dodaju meštani.

Osim na putnoj infrastrukturi i kućama, nevreme je pričinilo ogromnu materijlanu štetu na poljoprivrednim usevima. Rod voća i povrća po kom je ovaj kraj poznat poprilično je uništen. Na lice mesta će sutra stići i predstavnici lokalne samouprave kako bi sagledali štete i pomogli meštanima.

- Posledice ovog nevremena su zaista ogromne. Tek nam pristižu informacije sa terena, ali evidentno je pričinjena ogromna materijalna šteta. Pojedine kuće usled naleta vetra i oluje sada i prokišnjavaju. Obići ćemo teren jer je neophodno da se ppomogne ljudima koji su pretrpeli velike gubitke - rekao je Dragan Jovanović većnik za infrastrukturu u opštini Topola.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading