HAJKA NA SRPSKU PRAVOSLAVNU CRKVU U CRNOJ GORI Deklarisani ateisti i inoverci pokušavaju da "legalizuju" raspopa Miraša
Foto: Printscreen

Hoće temeljni ugovor sa ovom pseudoreligioznom organizacijom čijeg je vođu Miraša Dedeića anatemisao vaseljenski patrijarh Vartolomej!

Na sve načine žele konfrontaciju sa SPC, vernim narodom, ali i Srbijom.

Na burnoj sednici Vlade Konjević je "podvukao" da odnos države nije definisan jedino sa "CPC" pa je taj ugovor potrebno što pre potpisati, dok je njegov "stariji brat" Krivokapić otišao korak dalje i poručio da sa "Crkvom Srbije" ne treba potpisati Temeljni ugovor!

Šta je suština ovih pritisaka?

Tandem koji pokriva dva najjača resora u novoj Vladi pokušava da problematizuje pitanje imovine SPC, kao jedine kanonski priznate pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Vetar u leđa im daje saveznik Milo Đukanović nakon nedavne posete Carigradskoj patrijaršiji gde je pokušao da izjednači SPC koja je pod Lovćenom prisutna vekovima sa filijalom Udbe na Cetinju - tzv. CPC koja je u narodu poznata i kao "Crnogorski putujući cirkus".

Na potezu je premijer Dritan Abazović od koga se očekuje da "pametno prelomi", jer priča koju lansira deo njegovog izvršnog tima nije bila aktuelna uoči formiranja nove Vlade.

SPC je tradicionalna crkva u Crnoj Gori, kao i Islamska zajednica i Rimokatolička crkva i tako bi trebalo da ostane. Sve drugo vodilo bi državu u ponor.

Krivokapić i Konjević, međutim, nastavljaju da dele lekcije o ustrojstvu SPC kako u Crnoj Gori, tako i van nje, nastojeći da pomognu "obnovu autokefalnosti" po modelu raskolnika u Ukrajini.

 

Komentari (0)

Loading