OVO JE DAN ONIH KOJI SU SAČUVALI ČESTITO I ČASNO SRPSKO IME Aleksandar Vulin i Veselin Milić položili vence povodom Dana policije
Foto: MUP Srbije

„Svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova čestitam slavu i današnji dan – Dan Ministarstva unutrašnjih poslova. Ovo nije samo praznik, ovo je dan kada se podsećamo onih koji su se za ovu zemlju borili, onih koji su sačuvali čestito i časno srpsko ime. Svi poginuli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, bilo u ratovima 90-ih godina, tokom NATO agresije, ali i oni koji su svoj život dali braneći bezbednost i sigurnost svih naših građana, zaslužuju naša zahvalna sećanja“, rekao je ministar policije Aleksandar Vulin.

Ministar Vulin je istakao da će briga o porodicama poginulih biti jedan od najvažnijih zadataka Ministarstva unutrašnjih poslova.

„Uspomena na njih nikada neće prestati da postoji dokle god da je Ministarstva unutrašnjih poslova, a briga o njihovim porodicama će uvek biti jedan od najvažnijih naših zadataka. Kako o njima brinemo, takvi smo i ljudi. Srbija ovim ljudima ima razloga da se zahvali, ima razloga da bude zahvalna. Svim pripadnicima MUP-a želim srećan praznik, želim srećnu slavu i da uvek budu ponosni na svoje Ministarstvo“, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Vence su na Čukur česmi položili i Veselin Milić, pomoćnik direktora i načelnik PU za Grad Beograd, kao i Dejan Luković, komandant Žandarmerije, i Spasoje Vulević, komandant SAJ.

Ministar policije Aleksandar Vulin prethodno je prisustvovao obeležavanju slave Ministarstva unutrašnjih poslova Sveta Trojica i sečenju slavskog kolača u crkvi Svetog Simeona Mirotočivog u Novom Beogradu.

Kako je istakao ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, uprkos svim izazovima Srbija će ostati mirna, stabilna i bezbedna, dodavši da je srpska policija stub stabilnosti naše države.

U sklopu obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije državni sekretar Bojan Jocić i pomoćnik ministra i načelnik Sektora za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije Slobodan Nedeljković položili su venac na spomen-ploču prvom ministru policije - vojvodi Jakovu Nenadoviću.

Komandant Žandarmerije Dejan Luković, komandant Specijalne antiterorističke jedinice Spasoje Vulević i načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić položili su vence na spomen-obeležje na Čukur-česmi.

Načelnik Policijske uprave u Valjevu Vlada Jerinić položio je venac na spomenik Jakovu Nenadoviću u Brankovini, dok su na spomenik žandarmu sa Čukur-česme Ivku Prokiću vence položili pomoćnik komandanta Žandarmerije Srđan Radisavljević i pomoćnik načelnika Policijske uprave za grad Beograd Vladimir Popović.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, na Duhove, odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading