UTVRĐEN IDENTITET DEČAKA IZVUČENOG IZ FONTANE Evo u kakvom stanju se nalazi mališan koji je pronađen nag na Novom Beogradu
Alo! Vladimir Marković

Policija je utvrdila identitet dečaka koji je sinoć izvučen nag iz fontane na Novom Beogradu. Dečak A. Ž. ima devet godina a posle svega što se odigralo brigu o njemu je preuzeo Centar za socijalni rad.

Dečak je pronađen sinoć oko 22 sata bez odeće u fontani u tržnom centru "Fontana" u Ulici Pariske komune.

Zaposleni u ovom tržnom centru su obavestili policiju kada su videli dete.

- Mališan je romske nacionalnosti i činilo se da se kupa u fontani. Međutim ustanovljeno je da je bio iznemogao i gladan. Policija ga je preuzela i o slučaju obavestila Hitnu pomoć i Centar za Socijalni rad u Novom Beogradu koji će preuzeti brigu o detetu - prenosi Informer reči sagovornika koji je upoznat sa slučajem.

Dete je najpre medicinski zbrinuto i to u Univerzitetskoj dečijoj bolnici u Tiršovoj a potom ga je preuzeo Centar za socijalni rad i smešetn je na sigurnom.

Podsetimo, prodavačica iz obližnjeg lokala je ugledala golog dečaka u fontani. To je odmah rekla radniku obezbeđenja koji je prišao detetu i pozvao policiju.

- Dečaka su gurnuli u fontanu, iz nje je uzvučen bez ikakvih telesnih povreda, a zatim je prevežen u Tiršovu. Dečak je prilikom pronalaženja bio bez odeće, a još uvek se nije izjasnio kako je u fontanu dospeo. Nije rekao da li ko ga je gurnuo neko od drugova, sa kim je došao, da li je iz nekog doma. Policija je sa njim i oni to ispituju - rekli su za medije iz Hitne pomoći.

Radnik obezbeđenja koji je prvi prišao detetu rekao je da je odmah otišao do deteta.

- Kada sam mu prišao plakao je i bio sklupčan. Preplašen je bio. Rekao mi je da ima sedam godina i da je iz Obrenovca. Dali smo mu odmah nesto da se ogrne. Sav se tresao, nista nije mogao da priča. Mnogo je plakao - rekao je za medije Milan, radnik obezbeđenja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading