KOSOVO I METOHIJA SU SVETA SRPSKA ZEMLJA Princ Filip Karađorđević i princeza Danica posetili Prizren, veličanstven doček kraljevskog para (FOTO)
Foto: Privatna arhiva

I ovaj srpski ima sličnu simboliku, odnosno kroz njega je protkana težnja da se Srbi jednog dana vrate u carski Prizren, da se vrate na celu teritoriju Kosova i Metohije.

 

 

Dogodine u Prizrenu... Princ naslednik Filip Karađorđević je već tamo. Prethodno je na Vidovdanskim svečanostima u Gračanici pokazao tokom svog govora koliko je savladao srpski jezik prevashodno u pomoć svog sina Stefana i supruge princeze Danice Karađorđević.

 

 

- U Prizrenu smo danas, zajedno sa preostalim Srbima koji ovde žive, profesorima Prizrenske Bogoslovije ali i raseljenim Prizrencima koji su danas došli u svoj rodni grad, u crkvi Svetog Spasa prisustvovali Liturgiji povodom Spasovdana - slave grada Prizrena - napisao je princ Filip na zajedničkom Fejsbuk nalogu koji ima sa princezom Danicom:

 

 

- Nakon što smo prelomili slavski kolac, sa velikim zadovoljstvom sam tradicionalnu manifestaciju "Spasovdanski dani u Prizrenu" proglasio otvorenom. Svaki Srbin ima važan zadatak pred sobom, a to je da ne odustane od jedne važne odbrane, a to je borba protiv zaborava. Kosovo i Metohija su sveta srpska zemlja i dok su u mislima i u srcima srpskog naroda nikada neće biti izgubljeni. Dokaz ovih mojih reči je i današnje okupljanje u Crkvi Svetog Spasa, i čestitam organizatorima na trudu da ovu manifestaciju učine trajnom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Tina

05.06.2022 12:34

Živeo princ Filip! Živeli Karađorđevići!

Divna

06.06.2022 14:46

Dace Bog da nam vrate oteto.Dace Bog da Srbija Bude makar parlamentarna monarhija.