VUČIĆ O MINIMALNOM SKOKU CENA GORIVA: Opet je kod nas najjeftinije, država se odriče 15 odsto od akciza
TANJUG/ JADRANKA ILIC/ bs

Predsednik Srbije je rekao novinarima u Vranju, komentarišući nove cene goriva rekao i da su one u Srbiji i sa današnjim povećanjem niže nego u Hrvatskoj, BiH i u Crnoj Gori, te da država jedino i dalje može da nastavi da se odriče 15 odsto od akciza da bi se držale nesto niže cene goriva.

PREDSEDNIK VUČIĆ U POSETI UKRAJINSKIM IZBEGLICAMA U VRANJU Razumemo vas jer smo i mi prošli kroz muku i patnje mnogo puta u našoj istoriji(FOTO/VIDEO)

Vučić je međutim ukazao da su cene goriva i u Americi otišle na 4,7 dolara po galonu, a nekada je bilo 1,5, pa 2,7...

- To stvarno ne zavisi od nas, ali utiče na inflaciju i unosi ogromni haos - naveo je Vučić i upitao šta da se očekuje kada neko donese odluku o tome da nema uvoza ogromnih količina nafte i izvoza i trgovine.

SREĆAN SAM ŠTO VIDIM OVU RADOSNU DECU Vučić podelio paketiće mališanima iz Ukrajine

- Neko će da pravda ovim, neko da pravda onim, ali na kraju svi stradamo zbog svega što se zbiva - rekao je Vučić i dodao da do zime verovatno neće biti drastičnog povećanja cena goriva, mozda, pet ili deset dinara, ali da to šta će se dešavati na zimu niko danas ne moze da predvidi.

On je napomenuo da će tada morati da se nabavlja i nafta i drugi derivati poput mazuta, te da će se Srbija boriti i puniti skladista, a kako su ona mala, sada se razgovara sa Englezima o većim skladistima za sirovu naftu i za dizel, ali da je za njihovu izgradnju potrebno bar dve godine.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Milica

03.06.2022 21:24

Aktuelna vlada brine o svemu, jako odgovorno , pa i o ceni goriva, odriče se akciza, samo da cena goriva bude dospupnija građanima!

Maja

03.06.2022 21:35

Srbija je minimalno ispratila svetski trend rasta goriva. Vucic se zalaze da cena goriva i energenata bude najiza moguca za trenutnu situaciju u kojoj se nalazi ceo svet. Tako je sa gasom tako je i sa strujom. Srbija odrzava stabilnost u najtezem mogucem momentu.