MIRSAD ĐERLEK O IZGRADNJI NOVE BOLNICE Smanjićemo odlazak dece na lečenje u inostranstvo
Alo

Ðerlek je ukazao na znacaj ulaganja u zdravstveni sistem prethodnih godina, u infrastrukturu, nove bolnice, opremu, tako i u mladi zdravstveni kadar.


- Sve to nam daje za pravo da kažemo da su izgrađene najbolje državne bolnice u Evropi, a među njima svakako i novi Klinički centar Srbije, koji je pravi ''spejs šatl'', a tek će se videti njegova prava snaga, kada se završi druga faza- rekao je Ðerlek.

Zahvaljujući novom Kliničkom centru Srbije značajno je unapređen zdravstveni sistem, obezbeđena bolja i kvalitetnija zdravstvena zaštita pacijenata, što i jeste osnovni cilj, poručio je Ðerlek.

Kako je rekao, nove bolnice su "mega zdravstvene ustanove", koje omogućavaju da se uradi sve što je propušteno tokom dve godine pandemije.

- Posebno da skratimo liste čekanja, a one su u nekim segmentima već poboljšane i do 80 odsto. Zaista se polako vraćamo u normalu. Zdravstvo je jedan od stubova države, i to je država razumela, i što se tiče infrastrukture i kada je reč o kadru- rekao je Ðerlek.

Đerlek o kraju pandemije - Alo.rs

On je naveo da je sve uloženo u zdravstvo, pre svega, dobra podloga da se zaustavi odliv mladih kadrova koji su, kako ocenjuje, izuzetno kvalitetni.

- Oni mogu da se školuju, usavršavaju i rade u svojoj zemlji, jer smo im obezbedili sve uslove. Vlada i predsednik Srbije vode računa o tome da zdravstveni radnici budu nagrađeni za svoj rad, da mogu da žive od njega, a to je važno i za opstanak državnog zdravstva, koje je pobedilo koronu, jer da nije bilo tako jakog zdravstva, posledice bi bile mnogo gore- objasnio je Ðerlek.

Istakao je da je zahvalan državnom rukovodstvu što je prepoznalo značaj građenja "Tiršove 2", jer su, kako kaže, deca naša budućnost.

- Bez zdrave dece nema naše budućnosti. Nažalost, postoje mnoge bolesti koje napadaju decu, a sa novom Tiršovom 2 ćemo značajno unaprediti kvalitet lečenja dece i smanjiti sve ono što je bio problem pre svega za roditelje, a to je odlazak u inostranstvo, skupa lečenja- naglašava Ðerlek.

Inače, radove na izgradnji Univerzitetske dečje klinike "Tiršova 2" danas posle podne obići će predsednik Srbije Aleksandar Vučić i evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji.

 

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading