KINA UKIDA KOVID MERE! Zaključavanje gradova nanelo teške posledice ekonomiji!
Printscreen

Kineski trgovački centar od 25 miliona namerava da ukine u sredu dvomesečni lockdown koji je ozbiljno naštetio ekonomiji, zbog čega su mnogi stanovnici izgubili prihode, boreći se da nabave hranu i da se nose s izolacijom.

Bolne zabrane zbog koronavirusa u velikim kineskim gradovima suprotne su trendovima uočenim u ostatku sveta, koji se uveliko pokušavao vratiti normalnom životu čak i kada se broj zaraženih povećavao, prenosi Seebiz.

Šangaj, najmnogoljudniji grad u Kini, od 1. juna ukinuti mnoge mere kako bi kompanije nastavile sa radom. Grad je takođe pokrenuo mere za potporu svojoj privredi, uključujući smanjenje nekih poreza na kupovinu automobila, ubrzanje izdavanja obveznica lokalne samouprave i ubrzanje odobravanja projekata nekretnina.

KINA UKIDA KOVID MERE! Zaključavanje gradova nanelo teške posledice ekonomiji!

Printscreen

 

 

- U potpunosti ćemo podržati i organizovati nastavak rada i proizvodnje u različitim sektorima industrije", rekao je zamenik gradonačelnika Vu King novinarima, dodajući da će se ukinuti "nerazumna" ograničenja za kompanije.

Vu nije dao pojedinosti o tome koja će ograničenja biti ukinuta.

Ranije u nedelju, glasnogovornica gradske vlade Jin Ksin rekla je da će Šangaj od srede olakšati zahteve za testiranje za ljude koji žele ući na javne površine, kako bi se podstakao povratak na posao.

- Trenutna situacija u gradu nastavlja da se stabilizuje i poboljšava, rekla je Jin, dodajući da se strategija Šangaja "kreće prema normalizovanoj prevenciji i kontroli".

nove doze vakcine protiv korone - Alo.rs

U glavnom gradu Pekingu, knjižarama, muzejima, pozorištima i teretanama dopušteno je ponovno otvaranje u nedelju, iako uz ograničenje broja ljudi, u okruzima u kojima sedam dana zaredom nije zabeležen nijedan slučaj kovida.

Šangaj je u nedjelju prijavio nešto više od 100 novih slučajeva covida, dok je Peking zabeležio 21, oba u skladu s trendom pada u celoj zemlji.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading