DRAGAN ŠOLAK APSOLUTNI GUBITNIK! Tajkunski mediji ostali bez Premijer lige, pa ne prestaju da kukaju
Foto: promo

Punih deset meseci ne prestaje Šolakova kuknjava zato što je ostao bez prava na Premijer ligu, a ovih dana, sa poslednjim prenosima utakmica najboljeg engleskog fudbala na njegovom Sport klubu, tajkunski N1 je ponovo udario i na predsednika Srbije i na kompaniju Telekom Srbija. Belosvetski tajkun prosto ne može da se pomiri sa činjenicom da će Premijer liga od avgusta, pa najmanje narednih šest godina, ekskluzivno biti na kanalima konkurentske Arene sport!

A naravno da Šolaku nije lako - televizije N1 i Nova iz godine u godinu samo gomilaju gubitke, list „Danas“ se jedva proda u nekoliko hiljada primeraka, za „Grand“ je dao ogromne pare koje tek treba da mu se vrate, a vrhunac propasti tajkunske medijske imperije ogleda se u Sport klubu, koji je izgubio sve najatraktivnije sadržaje i sada u udarnim terminima prenosi fudbalske lige Poljske, Slovačke i treću nemačku.

Upravo preko sporta je Šolak u Srbiji pravio milione, što ne bi bio problem da pritom nije ucenjivao i reketirao građane Srbije! Nezabeleženo je u Evropi ono što je ovaj tajkun radio kod nas, da javnom medijskom servisu nije čak ni ponudio otkup prava na utakmice reprezentacija u fudbalu i košarci, već su građani morali ili da koriste kabl SBB-a ili da se pretplate na servis EON. Sada je ostao i bez utakmica fudbalera Srbije, i bez Lige šampiona i NBA, i bez najboljih evropskih nacionalnih liga.

DRAGAN ŠOLAK APSOLUTNI GUBITNIK! Tajkunski mediji ostali bez Premijer lige, pa ne prestaju da kukaju

Foto: Vince Mignott

 

Ostao je Šolak bez svega, apsolutni gubitnik, koji pritom ne zna ni za crnogorsko čojstvo ni za junaštvo, već je u (sve ređim) pobedama osion i bahat, a u (sve češćim) porazima ne prestaje da kuka, žali se i tužaka!

Umesto što non-stop ponavlja da su mu za svaki poslovni neuspeh najveći krivci Aleksandar Vučić, Vladimir Lučić i Telekom, Draganu Šolaku bi mnogo bolje bilo da razmisli o sopstvenoj odgovornosti i katastrofalnim procenama koje je pravio, poput gomilanja zaduženosti „Junajted grupe“ do astronomskih 4,4 milijarde evra i kako će da je spasi od bankrota.

Crni humor u svemu je da je Šolak krajem prošle godine od te iste prezadužene „Junajted grupe“ čiji je suvlasnik „pozajmio“, odnosno praktično uzeo 130 miliona evra kako bi kupio FK Sautempton i terao inat državi Srbiji i Telekomu. Najskuplje inaćenje u istoriji!

A šta se u međuvremenu desilo sa famoznim Sautemptonom, otkad ga je Šolak preuzeo? Pa, počeo je da deli sudbinu svog gazde - do sada solidni premijerligaš sa sredine tabele, ovu sezonu je završio na 15. mestu, sa svega pet bodova iznad zone ispadanja i sa devet pobeda iz 38 utakmica! 

Za poraze u Engleskoj neće Šolak moći da kuka ni na Vučića ni na Lučića, jedino ako sa svojim „genijalcima“ iz N1 možda ne smisli kako su predsednik Srbije i Telekom urgirali kod kraljice Elizabete i Borisa Džonsona da mu nekako nanesu štetu. Ali za takve teorije kod Engleza se ide pravo na sud, eventualno u duševnu bolnicu, pa neka bahati tajkun ipak nađe bolje opravdanje za svoje gubitništvo.

DRAGAN ŠOLAK APSOLUTNI GUBITNIK! Tajkunski mediji ostali bez Premijer lige, pa ne prestaju da kukaju

Foto: Ian Walton

 

Atletik: Sautempton pokušava da preživi

Ugledni sportski portal Atletik ovih dana je objavio više tekstova o lošim rezultatima Sautemptona u Premijer ligi sa ključnom porukom: „Navijači će očekivati da sledeća sezona bude mnogo bolja“. Sautempton je od početka marta do kraja sezone izgubio čak devet utakmica i primio 30 golova, po čemu je drugi najgori klub u celoj ligi. Zanimljivo, loši rezultati su se poklopili sa dolaskom novog vlasnika, firme „Sport republik“ sa Draganom Šolakom na čelu.

Kako bi Sautempton preživeo narednu sezonu u Premijer ligi, novi vlasnici će tokom letnje pauze morati da odreše kesu i naprave brojne promene, upozorava Atletik. A to znači nimalo jeftina dovođenja brojnih igrača, bolju organizaciju, bolji mentalitet. „Navijači Sautemptona su sa pravom nezadovoljni rezultatima i nadaju se boljem“, konstatuje britanski portal.

Dokaz Šolakovog očaja

Koliko je Dragan Šolak očajan, najbolje se vidi iz najnovijeg zvaničnog saopštenja njegove „Junajted grupe“, gde je prvostepena presuda Privrednog suda u Beogradu u procesu sa Telekomom prikazana kao njihova „velika pobeda“. Uz to, ponovljenim političkim porukama o nekakvoj ugroženosti „Junajted grupe“ u Srbiji ova korporacija i Šolak još jednom vrše nedopustiv pritisak na srpsko pravosuđe, koje svakim danom pokazuje svoju nezavisnost i koje tek treba da odlučuje u drugom stepenu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading