PATRIJARH PORFIRIJE SE OPROSTIO OD MATEJA "Tek kada nam neko veoma blizak ode iz ovoga sveta..."
Foto: Alo!/Dejan Briza

Tom prilikom se obratio okupljenima, a posebno Matejevom ocu Nenadu, kome je uputio posebnu poruku.

Sada, patrijar je na svom zvaničnom Instagram profilu poslao moćnu poruku i poslednji put se oprostio od Mateja Periša:

"Život nema smisla, ako nije večan!

Prisustvovao sam molitvenom ispraćaju Mateja Periša u Split. Služio je nadbiskup Hočevar. Njegov otac Nenad je izuzetan čovek, brat, hrišćanin. Njemu sam se obratio:

 

 

Da li je smrt poslednja reč o nama, ili je smrt ono što Matejev otac, naš brat Nenad, govori? Bolno je kada pošalje majka sina u vojsku, ili devojka isprati momka u vojsku, kada će proći mesec, dva dana da ga ne vidi. A kamoli kada pošaljemo sina u Hristovu vojsku, u večnost, i da čekamo kada ćemo i mi doći da se sa njim zagrlimo i vidimo.

Dragi brate, na sahrani svakog čoveka izgovaram rečenicu: 'Hristos Gospod da oprosti grehe pokojnika i nastani ga u mestu cvetnom odakle odbeže svaka žalost'. Vaskrsenje Hristovo nam otkriva tajnu istine da ničiji život nema smisla ako nije večan. Svi mi znamo da ljudi oko nas umiru i svi se ponašamo kao da mi nećemo umreti. Tek kada nam neko veoma blizak ode iz ovoga sveta mi počinjemo ozbiljno da se fokusiramo na tajnu života. Da li svi umiru osim nas ili postoji nešto što je jedino sigurno, a to je da ćemo otići iz ovoga sveta. A onda kroz tačku odlaska sve dobija svoj smisao."

Pogledajte slike sa ispraćaja u crkvi Sv. Ante u Beogradu:

Matej Periš iz Splita nestao je u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine u Beogradu. Potraga za njim trajala je do pre dva dana.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading