"IGOR JURIĆ JE IZNEO STRAŠNU LAŽ" Reagovala srpska policija
Foto: Nenad Vujanović

Ministarstvo unutrašnjih poslova ima potrebu da još jednom istakne da su ova državna institucija i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin u  potpunosti posvećeni zaštiti dece i uvođenju svih mehanizama i alata koji mogu doprineti većoj zaštiti dece, a posebno onih mehanizama koji mogu pružiti još efikasniji i brži odgovor u pronalaženju nestale dece. 
 
Uz sve uvažavanje i poštovanje prema ličnom bolu Igora Jurića, moramo da istaknemo da je gospodin Jurić još jednom izneo strašnu laž na račun Ministarstva unutrašnjih poslova i ministra Aleksandra Vulina, rekavši da MUP Srbije i ministar Vulin ignorišu sistem za traženje nestale dece "Amber alert".  
 
Da se radi o nečuvenoj laži, govori i činjenica da su ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i predsedavajući Fondacije Amber Alert Evropa Frank Hoen potpisali 24. februara 2022. godine u  Beogradu Memorandum o razumevanju koji značajno unapređuje aktivnosti na polju pronalaska nestale dece.
 
Takođe, gospodin Jurić je izrekao još jednu laž da nije primljen na sastanak od strane Ministarstva unutrašnjih poslova na kojem je trebalo da se vodi razgovor o modalitetima uvođenja "Amber alert" sistema u Srbiji. 
 
Naime, jedina istina je da je gospodin Jurić na drzak način pokazao da ne poštuje domaće stručnjake i  profesionalce koji se godinama unazad bave problematikom nestale dece tako što je svaki put napuštao razgovor sa našim profesionalcima smatrajući ih za nekompetentne. 
 
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova ostaju posvećeni borbi za očuvanje bezbednosti građana, a posebno dece, baš kao što su uvek spremni da razgovaraju sa gospodinom Igorom Jurićem, a laži koje Jurić izgovara na račun pripadnika policije i ministra Vulina ne služe mu na čast.

Komentari (0)

Loading