DANI PROLAZE, VREME JE OGRANIČENO Podrži Maru Havižu
Foto: Alo!

Mara je rođena prevremeno, u sedmom mesecu trudnoće. Po rođenju je reanimirana. Usled nezrelosti respiratornih organa, prošla je kroz težak oblik hipoksije što je za posledicu imalo oštećenje centralnog nervog sistema. Do sada je imala operaciju očiju (strabizam), a dva puta je podvrgnuta operaciji tetiva (fibrotomija po Ulzibatu). Mentalno je očuvana i vrlo inteligentna.

Uz veliki trud i rad, Mara je danas funkcionalna i blizu samostalnog hoda. Redovno ide na fizikalne terapije, što iziskuje mnogo novca. Sredstva su joj potrebna za još jednu operaciju tetiva (selektivna dorzalna rizotomija) u bolnici "Children's hospital" u Sent Luisu (SAD). Ova operacija pomoći će Mari da samostalno stoji, što je preduslov za samostalan hod.

Cena operacije iznosi 46.000,00 USD

Nedostaje 550 000

                                    TERMIN UPLATE 25 MAJ

Dani prolaze, vreme je ograničeno. Mara svakodnevno broji uplate i raduje se svakoj novoj donaciji. Svaki dinar joj donosi nadu da će jednom samostalno hodati.

Pozivamo vas da svi zajedno pomognemo ovoj hrabroj i upornoj devojčici da nastavi borbu za samostalan život.Mozete donirati putem fondacije Budi Human! Marin broj je 1249, a mozete i direktnom uplatom na kliniku!

Mara je vesela, bistra i nasmejana devojčica. Ima 16 godina i dijagnozu cerebralne paralize. Završava prvi razred srednje škole, druži se sa vršnjacima i mašta o tome da jednog dana sama ode sa drugaricama u bioskop

 

Komentari (0)

Loading