LETNJE TEMPERATURE OSTAJU IZA NAS Danas kreće promena vremena
TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Oblaci sa zapada regiona ujutru će stići na sever Srbije, a popodne i do juga. Očekuje se jak vetar, ponegde i grad. Još danas toplo, a zatim u sredu 10 stepeni hladnije. Jutarnja temepratura od 9 do 18, najviša dnevna od 25 na severu do 31 na jugu. 

U utorak će biti promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Lokalno su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode sa većom količinom padavina, više od 20 litara za kratak vremenski period, kratkotrajnom pojavom grada i olujnim severozapadnim vetrom. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 9 do 18 stepeni, najviša dnevna od 25 na severu do 31 stepen na jugu i istoku.

Upozorenje meteorologa: Lokalna pojava grmljavina sa gradom, verovatnoća 85%. Pljusak kiše ili jaka kiša sa količinom padavina ≥ 20 l/m² u periodu do 3h, verovatnoća 95%. Tmax ≥ 30 stepeni, verovatnoća 90%.

U sredu promenljivo oblačno i svežije, na severu sa dužim sunčanim intervalima, a samo još ujutru i pre podne u brdsko-planinskim predelima mestimično sa kišom ili pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, na istoku jak povremeno i olujni, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 11 do 15, najviša dnevna od 18 do 23 stepena. Upozorenje: Lokalna pojava grmljavina, verovatnoća 70%. Udari vetra ≥ 17 m/s, verovatnoća 90%.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading