NASTAVLJA SE LETNJI ŠOK, TEMPERATURE RASTU I NAREDNIH DANA Lekari uputili ozbiljne savete kako se ponašati
TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/bs

Na severu zemlje pretežno sunčano, a u brdsko-planinskim predelima mestimično se očekuje kiša, ali i pljuskovi sa grmljavinom. Jutarnja temperatura od 11 do 18, najviša dnevna do 30 stepeni.

RHMZ za nedelja prognozira takođe toplo i iznad većeg dela zemlje pretežno sunčano vreme, u brdsko-planinskim predelima promenljivo oblačno i suvo, na jugozapadu i jugu retka pojava kiše ili kratkotrajnog pljuska s grmljavinom. Slično vreme biće i u ponedeljak sa temperaturama i do 30 stepeni.

Od utorka kreće promenljivo i nestabilno u svim krajevima, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, ali će i dalje ostati visoka temperatura od 30 stepeni. 

Osveženje od takoreći tropskih vrućina stiže, prema prognozi za sledećih pet dana (od 18. do 22.maja), u sredu i četvrtak kada se očekuje promenljivo oblačno i svežije, mestimično s kišom i pljuskovima s grmljavinom, na severu zemlje sa dužim sunčanim intervalima.

TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC

 

 

A od petka ponovo sledi porast dnevne temperature.

Povodom perioda natprosečnih temperatura za ovaj mesec, lekari su upozorili da to može uticati na zdravlje pa da je potrebno vreme da se organizam prilagodi kao i na činjenicu da su još uvek značajne razlike između dnevnih temperatura i onih kojima smo izloženi u kasnijim večernjim i ranim jutarnjim satima. 

    

Komentari (0)

Loading