EKSKLUZIVNO Alo! zavirio u sajamske hale pred početak najveće smotre četvorotočkaša na Balkanu: Zastava se vraća na sajam automobila
Foto: privatna arhiva

Sajam automobila i motocikala biće održan od 12. do 15. maja na Beogradskom sajmu i okupiće najpoznatije brendove iz automobilske industrije, a zvezde ovogodišnje manifestacije biće električna i hibridna vozila.

Posebno zadovoljstvo ove godine imaće patriote, jer će svoj štand nakon godina pauze imati i „Zastava“ iz Kragujevca koja će izložiti 20 modela, uz prikaz retrospektive rada fabrike, uspeha modela, ali i ekspedicije Kragujevac-Kilimandžaro. Na ovaj način odaje se počast zaposlenima zaslužnim za uspeh domaće auto-industrije, kao i vozilima koja su motorizovala Jugoslaviju.

Uoči najveće smotre vozila u regionu i prve u svetu nakon pandemije, Alo! je zavirio u sajamske hale gde smo saznali da su pripreme u punom jeku. Montiraju se štandovi, već su uglancane haube i krovovi, a uglavnom su stigli i najinteresantniji četvorotočkaši i motocikli. Pred najvećim delom izlagača su samo finalni radovi.

EKSKLUZIVNO Alo! zavirio u sajamske hale pred početak najveće smotre četvorotočkaša na Balkanu: Zastava se vraća na sajam automobila

Foto: privatna arhiva

 

Ove godine će smotra trajati nešto kraće nego inače, ali organizatori obećavaju pravi spektakl i mnogo noviteta.

- Imamo i novi koncept i novu formu Sajma automobila i motocikala, koju smo prilagodili uslovima na tržištu. Namera nam je da se pod prefiksom EKO predstave pre svega ekološka vozila, električni i hibridni, kao i svi ostali automobili sa smanjenom emisijom izduvnih gasova, ali i oni sa standardnim motorima - objašnjava za Alo! Zoran Lapšić, organizator Sajma automobila.

Imaćemo, kaže, čak 50 premijera, od čega su 26 potpuno elektrifikovani automobili, a ostalo su hibridi.

- Svi automobilski brendovi koji posluju na našem tržištu su uzeli učešće, 28 brendova, a da nismo uspeli da sve organizujemo, mnogi od ovih automobila ne bi bili predstavljeni publici u skorije vreme jer njihova komercijalizacija tek predstoji. Zbog toga su veoma zainteresovani za događaje i mediji, i građani, ljubitelji automobila, ali i stručna javnost kojoj je ovo prilika da vide inovacije nakon skoro tri godine - kaže Lapšić.

Gledano po rasporedu štandova, ovogodišnji sajam će biti prava šetnja kroz istoriju automobila.

- U hali 3 će biti velika izložba oldtajmera, starovremskih automobila među kojima su izuzetno vredni  eksponati iz vremena pre Drugog svetskog rata, a odatle će se doći do hale 1, gde će biti predstavljeni najmodernija vozila, poslednja reč tehnologije - objašnjava Lapšić.

EKSKLUZIVNO Alo! zavirio u sajamske hale pred početak najveće smotre četvorotočkaša na Balkanu: Zastava se vraća na sajam automobila

Foto: privatna arhiva

 

Raspored prema halama

Hala 1 - najmoderniji automobili

Hala 2 i 1a - prateća industrija

Hala 3 - oldtajmeri

Hala 4 - motocikli, mopedi, skuteri, ATV vozila, kvadovi, električni i klasični bicikli

Prodaja u drugom planu

Najskuplji modeli će, kao i uvek, biti u segmentu premijum vozila, to su „mercedes“, BMW, „audi“, biće i električni „porše“ tu izložen, „rendž rover“ i „jaguar“, pa organizatori veruju da će se u njihovom krugu naći i najskuplji modeli.

- Prodaja nam ove godine nije u prvom planu, više se ističe izložbeni karakter, mada distributere i proizvođače ništa ne sprečava da prodaju modele - kažu za Alo! sa sajma.

Solarni automobil rodom iz Srbije

Za ljubitelje visoke tehnologije i inovacija ovogodišnja poslastica biće solarni automobil, koji je italijanski predstavnik na trkama 

Brojke

Radno vreme

10-20 sati svakog dana

CENA ULAZNICA

  • 400 dinara pojedinačna ulaznica
  • 300 dinara karta za grupne posete
  • 800 dinara porodična ulaznica (2 roditelja i 2 deteta do 16 godina)
  • 200 dinara grupna karta za đake i studente
  • 150 dinara parking po satu u krugu sajma
  • 750 dinara parking za ceo dan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading