ČUDA SU MOGUĆA Sveti Vasilije Ostroški vekovima isceljuje i pomaže ljudima svih vera koji mu se iskreno mole
Tanjug

Najpoznatija su ona o granati koja je 1942. pala u isposnicu i nije eksplodirala (utvrđeno je da je bila potpuno ispravna), bebi koja je majci ispala iz kolevke tokom zbega u Drugom svetskom ratu i ostala nepovređena - povojom se zakačila za granu, a stotine drugih tokom prošlog i ovog veka zabeležili su ostroški monasi i čuvaju se rukopisnoj zbirci manastira.

Mnogo je primera dece koju su očajni roditelji doveli sa problemima u govoru, mališana koji su bukvalno progledali i prohodali posle očitanih molitvi ispred ćivota Svetog Vasilija. Poslednjih nekoliko decenija Ostrog su pohodili bračni parovi sa jednom željom - da im Čudotvorac ostvari želju da dobiju dete.

Miloš i Danijela Gutić, čiji je sin Lazar rođen 13. maja 2010, poslali su pet godina kasnije pismo zahvalnosti monasima u Ostrogu u kom su naveli da su zahvaljujući molitvama i čudu Svetog Vasilija postali roditelji.  

ČUDA SU MOGUĆA Sveti Vasilije Ostroški vekovima isceljuje i pomaže ljudima svih vera koji mu se iskreno mole

Foto: PRivatna arhiva/Stock photo

 

- Danijela je imala dva spontana pobačaja u roku od pet godina. Oboje smo sportisti, neporočni, jedino je meni manjkalo vere. Jednog avgustovskog dana 2009. Danijela je poželela da ode pod Ostrog i pomoli se Svetom Vasiliju. Uskoro je zatrudnela, a kad joj je doktorka rekla da joj je termin u maju, niko nije bio srećniji od nas. Hvala Svetom Vasiliju Ostroškom - naveo je Miloš, i dodao da su 2011. krstili sina upravo pod Ostrogom.

Pismo, maltene, identičnog sadržaja poslala je i Dragana Mićić, koja je 5. juna 2015. dobila ćerkicu i u znak zahvalnosti dala joj ime Vasilija.

Danas mnogi kojima je Sveti Vasilije pomogao o tome pišu na društvenim mrežama.

Jednu od poslednjih objava početkom meseca napisala je Slovenka čija je ćerka imala ozbiljnih zdravstvenih problema.

„Prespavale smo pod Ostrogom, ujutru joj je čuvar ćivota očitao molitvu i kući sam je povela zdravu“, objavila je ona.

Javnu zahvalnost iskazala je i Stanka Kasan iz Ulcinja, čija sedmogodišnja ćerka Nepa nije govorila više od pet godina. U Ostrogu je izlečena, a monasi su sve zapisali.

Alo! poklanja svim čitaocima 

Sutra, 12 maja, Alo! svojim čitaocima poklanja magnet sa likom Svetog Vasilija Ostroškog, baš na dan kad pravoslavni vernici slave ovog sveca. Tog dana održava se Svetovasilijvska litija u Nikšiću i predvodi je patrijarh srpski Porfirije.  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading