SAZNAJEMO! PRINC NEPOKRETAN U LONDONU PONOVO UČI DA HODA! Aleksandar Karađorđević (77) ima ozbiljne zdravstvene probleme
Foto: Tanjug/Dimitrije Gol

On se trenutno nalazi u Londonu, gde je imao tešku operaciju kičme, pa ga je vest o činu koji su sproveli kraljevići u Sevilji zatekla u momentima kada pokušava da ponovo nauči da hoda.

- On je čovek u ozbiljnim godinama, ima brojne zdravstvene probleme, a zbog strahovitih bolova leđa koje je već duže vreme trpeo morao je da operiše kičmu. Operacija je bila kompleksna, izvršio ju je čuveni britanski hirurg, i sada njemu predstoji dug oporavak. Princ trenutno ne može samostalno da ustane iz kreveta - navodi naš izvor blizak porodici Karađorđević.

On dodaje da je uz prestolonaslednika stalno njegova supruga Katarina, ali i jedna medicinska sestra. Objašnjava da su ga sinovi obavestili o Petrovoj abdikaciji neposredno posle operacije kada je, narodski rečeno, bio potpuno ošamućen i nije znao gde se nalazi, te da se i ne seća baš najbolje razgovora koje je vodio sa njima, a da je saopštenje u kojem je opleo po prinčevima napisao nekoliko dana kasnije, kad mu je koliko-toliko bilo bolje.

SAZNAJEMO! PRINC NEPOKRETAN U LONDONU PONOVO UČI DA HODA! Aleksandar Karađorđević (77) ima ozbiljne zdravstvene probleme

Foto: Tanjug/Dimitrije Gol

 

Želeći sve najbolje u budućnosti najstarijem sinu, naglasio je, podsetimo, da njegovo povlačenje nije sprovedeno u skladu s tradicijom kraljevske porodice i da je to pitanje prebrzo pokrenuto.

„Ovaj događaj i prateća procedura se nisu odigrali u kraljevskom dvoru u Srbiji, uz moje prisustvo i autoritet kao starešine porodice, uz blagoslov naše svete crkve i uz učešće Krunskog saveta u procesu, nego se sve desilo u inostranstvu, bez valjanog razloga za obavljanje tako važne stvari daleko od naše otadžbine“, naveo je između ostalog Aleksandar.

Dvorski heraldičar:
Zvala ga i bivša supruga

Ljubodrag Grujić, dvorski heraldičar i član Krunskog saveta, govorio je za jednu televiziju na koji način je o abdikaciji obavešten prestolonaslednik, kao i zbog čega nije bio na ceremoniji u Sevilji.

- Princ Petar je veoma povučen čovek, koji je dugo razmišljao o abdikaciji. On nije pozvao oca da dođe zato što je bio u Londonu zbog operacije kičme. Što se tiče obaveštavanja, princ Petar je pozvao telefonom svog oca dan pred abdikaciju i posle dužeg razgovora, po njegovim rečima, princ Aleksandar je prihvatio to. Zatim je majka Marija da Glorija razgovarala s bivšim mužem, prestolonaslednikom, a zatim je i princ naslednik Filip razgovarao sa svojim ocem. Preko njihovih svedočanstva ja znam da je abdikacija usmeno prihvaćena - naveo je on.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Vesna

06.05.2022 07:55

Nema kraljevine, pa ni kralja.O cemu pisete