VESIĆ NAJAVIO LEPE VESTI ZA RODITELJE! U beogradskim vrtićima ima mesta za sve mališane
Foto: Grad Beograd

On je rekao da je na konkurs za upis dece u beogradske predškolske ustanove pristiglo oko 14.500 prijava na ponuđenih 13.955 slobodnih mesta.

"Kako jedan broj roditelja više puta prijavljuje decu a kako smo u međuvremenu otvorili novi vrtić na Čukarici, dok se vrtići na Bežanijskoj kosi i Zemunu završavaju, jasno je da smo blizu cilja da nemamo liste čekanja za decu u beogradskim vrtićima", rekao je Vesić.

Beograd pokreće sajt OTVORENI BEOGRAD za sve koji su izbegli iz Ukrajine i tog dela Evrope sajt će biti na engleskom, ruskom i ukrajinskom jeziku

Vesić je naveo da je na završenim izborima opozicija napadala beogradsku vlast da nije gradila vrtiće, ističući da u predškolskim ustanovama u Beogradu sada ima 35.000 mališana više nego 2012. godine.

"Kada smo kod gradnje vrtića, pre samo pet godina grad je na konkursu nudio oko 7.000 slobodnih mesta a ove godine gotovo 14.000", kazao je Vesić.

Zamenik gradonacelnika Beograda podsetio je da je Grad Beograd potpisao ugovore o projektovanju i izgradnju devet novih vrtića koji se nalaze na Miljakovcu 3, Bloku 8a, Bloku 62, naselju Braća Jerković, naselju Mirjevo, u selu Stepojevac, u Borči, u Sremčici i u Mladenovcu.

Dodao je da je poslednje dve godine grad izgradio pet vrtića koji se nalaze na Čukarici, Vračaru, u Obrenovcu, Surčinu i Rakovici. "Nikada u modernoj istoriji Beograda, od kako u našem gradu postoji organizovana briga za predškolsku decu nije za tako kratak period izgrađeno ili se gradi čak 14 vrtića”, zaključio je Vesić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading