OGLASILO SE MINISTARSTVO PROSVETE Svi su dobili mejl, MUP i BIA na terenu: Niko neće biti vraćen u učionice dok ne bude sasvim bezbedno!
Alo

Cirkularni mejl o podmetnutoj bombi dobilo je dvadesetak srednjih škola i gimnazija u Beogradu o čemu su odmah obavešteni MUP i BIA.

Učenici i zaposleni su evakuisani na sigurno, dok policija i njene stručne službe ne provere navode.

- Slična situacija desila se pre nekoliko dana u susednoj Crnoj Gori. Naša policija će najpre ispitati pretnje, a deca i zaposleni neće biti vraćeni u učionice dok policija ne potvrdi da je sigurno, što je prioritet - rekao je prvi potpredsednik vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Ekipe MUP-a su na terenu, a učenici i zaposleni se sukcesivno vraćaju na nastavu nakon potvrde o bezbednosti. Policija je do sada intervenisala u školama na teritoriji gradskih opština Rakovica i deo Zvezdare i ustanovila da su dojave lažne, dok su provere u ostalim školama u toku.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja će obaveštavati javnost o razvoju situacije.

Komentari (2)

Loading
ja

29.04.2022 10:29

Boze sto vas vozaju pa tako mogu beskonacno.

Zoran

29.04.2022 11:48

Gde su ti nasi IT strucnjaci koji dobijaju enormne plate da provere i nadju IP adresu koji je poslao mejl i blokiraju isti tj da mu ubaci malver tj vurus u komp i zaraze isti. Ma dzabe ja ovo pisem kada ti IT strucnjaci i ne znaju ni sta je to. A plate redovne i dobre.