ALO! ISTRAŽUJE Kakvo vreme nas očekuje za uskršnje i prvomajske praznike, ovo je detaljna prognoza
TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Neuobičajeno hladno vreme s obilnim snežnim padavinama mnoge je neprijatno iznenadilo. Vremenski rolerkoster zabrinuo je građane koji uveliko planiraju putovanje za praznike. Alo! ima lepe vesti za njih - od petka do subote biće umereno toplo na nivou čitave Srbije, a maksimalna temperatura će biti oko 20 stepeni Celzijusa.

To je za naš list rekao najpoznatiji domaći meteorolog Nedeljko Todorović.

Prema njegovim rečima, od petka do nedelje biće umereno toplo na nivou čitave Srbije.

- Maksimalna temperatura biće oko 20 stepeni Celzijusa. U nekim  mestima mogući su kratkotrajna kiša i pljusak. Već u nedelju biće pretežno sunčano i toplo s maksimalnom temperaturom od 25 stepeni Celzijusa. Do kraja aprila očekuje nas uglavnom sunčano vreme s maksimalnom temperaturom od 21 do 27 stepeni.

ALO! ISTRAŽUJE Kakvo vreme nas očekuje za uskršnje i prvomajske praznike, ovo je detaljna prognoza

Foto: privatna arhiva

 

Kako je naveo, najtopliji dani biće 28, 29, i 30. aprila, dok će početkom maja vreme biti promenljivo, malo svežije, s lokalnim pljuskovima.

Slobodan Sovilj, meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda, izneo je za Alo! i detaljnije podatke.

- Već krajem radne nedelje očekuje nas osetno topliji period uz brzo topljenje snega koji je juče pao u brdsko-planinskim predelima južne i jugozapadne Srbije. Maksimalne temperature će dostići oko 20 stepeni, dok će na Uskrs ponegde biti i do 26 stepeni. Ipak, vremenske prilike će ostati nestabilne, pa će se uz sunčane intervale smenjivati i kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom - rekao je Sovilj.

Što se tiče stanja na putevima i graničnim prelazima, iz Auto-moto saveza Srbije za Alo! su rekli da je stanje redovno.

- Nema dugog čekanja na carini, jedino je malo duže zadržavanje na graničnim prelazima s Mađarskom i Hrvatskom - naveli su iz AMSS, piše Aleksandar Dimitrijević.

ALO! ISTRAŽUJE Kakvo vreme nas očekuje za uskršnje i prvomajske praznike, ovo je detaljna prognoza

Foto: privatna arhiva

 

Na Zlataru više od 30 centimetara snega

U planinskim predelima Zlatiborskog okruga pale su nove količine snega, najviše na Zlataru, više od 30 centimetara, a iz užičkih „Puteva“ su naveli da su svi državni putevi prohodni i da su ekipe na terenu i čiste sneg koji još pada. Građane Novog Pazara i okoline iznenadio je aprilski sneg, nakon velike količine kiše koja je prethodnih dana padala u ovom delu Srbije. Sneg je padao oko sat vremena i u Surdulici.

Važno: Lance na gume, pa na planinu

S obzirom na to da je na mnogim planinama formiran snežni pokrivač, upozoravaju se vozači da bez zimske opreme, odnosno lanaca, ne kreću na put.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading