MIROSLAV LAZANSKI JE ODAVNO SVE OBJASNIO Evo šta su nam Amerikanci zamerili i zašto će uvek biti protiv nas
Foto: Ilustracija

U to vreme je bio ambasador Srbije u Rusiji.

Često je govorio o odnosu naše zemlje sa velikim silama, pa je tako u intervjuu za Alternativnu televiziju 2012. objasnio je kako zapadni svet vidi Srbe i šta nam Amerikanci nikada nisu zaboravili.

- Srbi se smatraju u svetu kao jedan arhaičan narod, koji je pomalo i anarhističan. Uvek su protiv autoriteta. Na kraju bacili su kralja i kraljicu sa balkona, jednog vožda je ubio njegov kum. Taj imidž buntovnog naroda i hajduka kod Amerikanaca je poprilično prisutan - istakao je Lazanski:

- Sa kojim god sam američkim generalom imao intervju, a imao sam ih puno, uvek mi je nabacivao i prebacivao da smo mi oborili njihova dva aviona 1946. godine iznad Slovenije. Oborena su dva američka transportna aviona, poginulo je tada oko dvadeset ljudi. Ja kažem - da, oborili smo, vi niste poslušali zahtev lovačkih aviona da se spustite, da ne letite bez najave preko teritorije tadašnje Jugoslavije. Kako ste mislili da letite? Nije to divlja zemlja da možete tako da letite.

Još jedana od stvari koje Amerikanci nikada nisu zaboravili Srbima je što smo mi, kako je istakao Lazanski, jedina bela rasa koja se usudila da pripuca na silu.

- Nikada oni to nisu zaboravili. Drugo, Srbi su jedina nacija, jedina bela rasa koja je pucala nakon Drugog svetskog rata na Amerikance. Vijetnamski rat - žuta rasa, ratovi u Africi - crna rasa, ratovi na Bliskom istoku - Arapi... Dakle, jedini belci, koji su pripucali na američke oružane snage 1999. godine su Srbi. I Srbi u Republici Srpskoj 1994. i 1995. godine. I oni to ne zaboravljaju i oni su izabrali Albance - istakao je tada Lazanski.

Sve najnovije informacije o ruskoj vojnoj operaciji u Ukrajini možete pogledati OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading