VREMENSKA PROGNOZA ZA 15. APRIL Pravi prolećni dan, uveče preokret, a evo kakvo nas vreme očekuje narednih dana
TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ nr

VREME U SRBIJI

PETAK 15.04.2022: Tokom čitavog dana sijaće sunce, a iz Sredozemlja stiže još topliji vazduh, pa će biti u proseku 3-4 stepena toplije nego danas. Ujutro u većem delu slab prizemni mraz. U toku dana pretežno sunčano i još toplije. Uveče u Vojvodini, a u toku noći i u ostalim krajevima postepeno naoblačenje, ponegde sa slabom kratkotrajnom kišom. Vetar slab, južni i jugoistočni, posle podne i uveče u skretanju na severozapadni i u kratkotrajnom pojačanju. Najniža temperatura od 0 do 9, a najviša od 24 do 27 stepeni.

PROGNOZA ZA BEOGRAD

Prema prognozi u Beogradu će ujutru na širem području grada biti slab prizemni mraz, a tokom dana sunčano i toplije. Jutarnja temperatura od 5 do 9, najviša dnevna oko 25 stepeni.

SUBOTA 16.04.2022: Promenljivo oblačno i svežije, mestimično s kratkotrajnom kišom. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni, u Vojvodini i na istoku Srbije povremeno jak. Najniža temperatura od 4 do 11, a najviša od 15 do 21 stepen.

NEDELJA 17.04.2022: Osetno hladnije sa umerenim i jakim severozapadnim vetrom. Na severu i zapadu promenljivo oblačno i suvo sa sunčanim intervalima, a na istoku i jugu pretežno oblačno s kišom, na planinama sa snegom. Najniža temperatura od 3 do 8, a najviša od 7 na jugoistoku do 13 stepeni na severozapadu Srbije.

PONEDELJAK 18.04.2022: Zadržaće se hladno vreme sa umerenim i jakim severozapadnim vetrom. U Vojvodini umereno oblačno i uglavnom suvo, a u krajevima južno od Save i Dunava povremeno s kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom. Najniža temperatura od 0 do 4, a najviša od 8 do 13 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA NAREDNIH PET DANA (od 19.04.2022. do 23.04.2022.)

U prvom delu naredne sedmice ujutro mestimično slab prizemni mraz. U toku dana još u utorak umereno oblačno i hladno, a u sredu i četvrtak pretežno sunčano i toplije. U petak i subotu promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading