DA LI JE OVO MATEJ PERIŠ?! Pojavio se nikad viđeni snimak iz noći kada je Splićanin nestao (VIDEO)
Foto: Alo/ilustracija

Matejev nestanak uznemirio je čitav region, a naročito kada su se pojavili snimci sa nadzornih kamera koji su prikazali kuda se Matej kretao kobne večeri.

Policija je ubrzo napravila rekonstrukciju njegovog kretanja, a ono što najviše privlači pažnju jeste što Matej na svim snimcima uglavnom trči i to što se, od trenutka kada prolazi pored restorana Savanova, kreće prema reci i tu mu se gubi svaki trag.

Kako je tada rečeno, Matejev telefon lociran je na području Save u vreme koje se poklapa sa nadzornim kamerama, pa su iz tog razloga ronioci pretraživali danonoćno korito reke.

Međutim, skoro 4 meseca nakon Matejevog nestanka, tačnije 8. aprila, pojavili su se do sada nikada viđeni snimci nastali te večeri kada je Splićanin nestao.

Naime, kamera kod Beton hale uhvatila je određeni "objekat" koji pluta. Jedni slute da bi to mogao biti Matej, drugi govore da je ipak u pitanju neki predmet. Snimak je na momente zumiran, traje 3 minuta i 58 sekundi i prikazuje apsolutno svakog ko se 31. decembra između 02:09h i 02:13h kretao ovom trasom.

Ljudi u komentarima su podeljenih mišljenja, a ovo su neki od komentara:

- Vidi se da neke osobe gledaju u reku preko ograde, da li šta vide ne zna se ali nisu u nekoj panici.

- Laički gledano deluje mi da pliva čovek i to dobar plivač koji zastaje da uhvati ritam zbog brzine reke, a na momente zapliva baš lepo rukama. Nažalost, tako vidim. Volela bih da nije. Da li je Matej sumanuto trčao, ne verujem jer ne bi tako tačno išao ka tom restoranu. Putanja je ipak tačno definisana. Zašto je istrčao i kuda je išao? Sigurna sam da neko zna.

- Slabo vidim objekt u vodi,gledam na mobolnom, i dalje mislim da se radi o čoveku valjda bi bar neko od ovih što prolaze video i reagovao, da je slučajno osoba u vodi onda jedino da su vezane noge jer bi se videlo bar tu i tamo i noge i ruke ne znam sta više da mislim.

Pogledajte snimak pa sami procenite o čemu se radi.

Podsetimo, Nenad Periš, otac nestalog Mateja, prošlog meseca vratio se u rodni Split, a po povratku je razgovarao sa prijateljima koji su boravili sa njegovim sinom u Beogradu u noći nestanka.

- Video sam se drugovima mog sina. Pričali smo o svemu, ali niko od njih ne zna zbog čega je i gde je Matej nestao. Mogu vam samo reći da su potrešeni sada isto kao i pre 90 dana. Mozaik još nisam skopio niti znam gde je moj sin. Verujem da je dobro i čekam ga - kaže Periš koji snagu nalazi u veri.

Nenad Periš pre nekoliko dana nakon skoro tri meseca napustio je Beograd. Vratio se u Split gde mu je porodica.

- Moje srce je u Beogradu gde mi je nestao sin. U stalnom kontaktu sam sa beogradskom policijom. Za sada nema novih infomacijama. Potraga se nastavlja i sa lepim vremenom ona će se intezivirati. Ja i dalje čekam da vidim Mateja- kaže Nenad.

Nakon 90 dana zahvalan je svim ljudima koji su uključeni u potragu za njegovim sinom.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading