Novi kontejneri na Čukarici i Zvezdari
JKP Gradska čistoća

Danas je na GO Čukarica i Zvezdara zamenjeno ukupno 109 starih kontejnera zapremine 1,1 kubik za potpuno nove i funkcionalne koji će doprineti poboljšanju komunalne usluge odlaganja otpada i pozitivno uticati na izgled beogradskih ulica.

Na teritoriji GO Čukarica zamenjeno je 33 kontejnera na više lokacija, dok je više ulica GO Zvezdara dobilo ukupno 76 novih kontejnera. Svi novi kontejneri zapremine su 1,1 kubni metar, a otvaraju se pomoću nožne papučice, tako da nema potrebe za kontaktom sa poklopcem kontejnera, ali ni da oni posle upotrebe ostaju otvoreni.

Novi kontejneri na Čukarici i Zvezdari

JKP Gradska čistoća

 

U Beogradu ima oko 30.000 sudova za odlaganje komunalnog otpada na deset opština koje su u nadležnost JKP "Gradska čistoća". Zamena starih i dotrajalih sudova za odlaganje komunalnog otpada obavlja se redovno, jer je cilj JKP "Gradska čistoća" da grad bude čistiji, uredniji, ali i da se stanjem kontejnera ne narušava estetika ulica.

Kontejneri su gradski inventar, ali i svojina svih Beograđana. Izuzetno je važno očuvati sudove za komunalni otpad kako bi bili u funkciji i na korist žiteljima glavnog grada Srbije, jer predstavljaju jednu od glavnih karika u održavanju higijene grada.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading