U bolnici u Aleksincu zbrinuto 19 rudara, tri teže povređena, niko nije životno ugrožen
Foto Alpress.rs/Stefan Živković

Vidić je za Tanjug naglasio da niko nije životno ugrožen.


Naveo je da dvoje pacijenata ima povrede lakta, da se radi o manjim prelomima, dok jedan pacijent ima serijski prelom rebara.

Vidić je dodao da su to prelomi koji će najverovatnije biti lečeni gipsanom mobilizacijom, a ostale povrede su od gasa koji su udahnuli ili nagnječne povrede, jer je doslso do obrušavanja u oknu rudnika.

"Niko nije životno ugrožen i svi koji su upućeni iz rudnika su primljeni na lečenje i dijagnostiku. Niko odavde nije upućen u KC Niš za sada. Svi su za sada za neoperativno lcečenje, stabilni su i pratićemo dalje njihovo lečenje", rekao je Vidić za Tanjug.

Zna se, kako je dodao, da je bilo 49 rudara u smeni, da se radi na njihovom izvlačenju, ali da nema informaciju dokle se stiglo sa njihovim izvlačenjem.

Vidić je kazao i da ne zna da li je bila eksplozija metana, nema taj podatak, a smatra da je došlo do obrušavanja i izbijanja gasa.

"Povrede rudara ne liče na povrede od eksplozije", rekao je Vidić.

Rudnik Soko bavi se iskopavanjem mrkog uglja.

Ovo nije prva nesreća koja se dogodila u tom rudniku, gde je 16. januara 1998. došlo do eksplozije metana, a tada je stradalo 29 rudara, dok je isto toliko teže ili lakše povređeno.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading