ŠAŠAVO PROLEĆE U narednih sedam dana četiri godišnja doba, meteorolozi javljaju sledeće
TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bs

Naglo zahlađenje neprijatno je iznenadilo sve koji su jedva dočekali lepše dane, a detaljniju vremensku prognozu Alo! je potražio u Republičkom hidrometeorološkom zavodu, čiji meteorolozi su nam detaljno opisali šta nas sve čeka.

Kako su nam rekli, sledeće sedmice izmenjaće se sva četiri godišnja doba. Istovremeno, naši sagovornici iz RHMZ su nam otkrili i do kada nas očekuju niske temperature i padavine.

 - Naglo zahlađenje nas očekuje već krajem nedelje, a temperatura će pasti ispod deset stepeni u noći između subote i nedelje. Imali smo sedam dana toplog perioda i sada nas čeka sedam dana hladnog. Pored zahlađenja, očekuje nas i kiša do kraja sledeće nedelje, dok snega u nižim predelima neće biti. Možda se provuče po neka pahulja u vidu susnežice, ali ništa više od toga. Sneg se može očekivati samo na planinama nadmorske visine iznad hiljadu metara - naveli su iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda, i istakli da će nedelja i ponedeljak biti ubedljivo najhladniji dani proleća.

ŠAŠAVO PROLEĆE U narednih sedam dana četiri godišnja doba, meteorolozi javljaju sledeće

TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/bs

 

- U ta dva dana će maksimalna temperatura u većini mesta biće od pet do deset stepeni, sa jutarnjim mrazevima. Na severu Srbije padavine će prestati, dok će u ostalim krajevima uz promenljivu oblačnost i dalje biti uslova za kišu i sneg. Ipak, od utorka ćemo imati i sunčane intervale, što će bar nakratko usrećiti ljubitelje leta - kazali su nam iz RHMZ, a jedan od sagovornika se i našalio: „Savetujem sugrađane da narednih dana ne peru ni kola ni prozore, jer će baciti trud i pare uludo!“

- Osim kiše, koja će padati tokom celog dana, sve do sredine sledeće nedelje povećana je i koncentracija peska u vazduhu, a on će, sasvim sigurno „ukrasiti“ prozore na kolima i u domovima. Pre dve nedelje smo imali južno i jugozapadno strujanje koje dolazi iz severa Afrike i donosi saharski pesak, pa su se mnogi nervirali zbog crvene ili žute prljavštine. Ove nedelje je pametnije da se odmaramo, biće vremena za pranje prozora - istakao je meteorolog.

- Ukoliko ste već spakovali jakne i topliju garderobu, a sigurno su mnogi to uradili, savetujemo im da ih ponovo vrate u ormane jer će se promenljivo vreme zadržati do početka leta - zaključili su iz RHMZ.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading