RAJ U MALOM! Prestonica procvetala s prolećem, Beograđani znaju zašto žive
Alo

Baš kada smo počeli da se navikavamo na pust i pomalo siv grad, stanovnici našeg glavnog grada pokazali su inat prema dvogodišnjoj borbi sa pandemijom i podsetili zbog čega je on lepši i neobičniji od nekih drugih mesta.

Pune bašte kafića i stotine ljudi na šetalištima već danima uspešno brišu sećanje na period kada je kretanje i sedenje na popodnevnoj kafi bilo ograničeno. Praznih stolova u prestoničkim lokalima gotovo da nema, a Beograđani su još jednom dobili najvišu ocenu iz lekcije „kako živeti i uživati“.

Fotografije glavnog grada i masovnog okupljanja u popodnevnim časovima, dovoljno govore o sreći za koju našim građanima nikada i nije trebalo mnogo. Stiče se utisak da bi im ovaj probuđeni Beograd doneo osmeh i dobro raspoloženje, sve i da nisu poneli novčanike, seli u baštu i obukli novu, prolećnu garderobu.

Kafić

Alo

 

Ako je neko i zaboravio, ulice su tu da podsete da Beograd nije običan grad, već način života, svesti i razmišljanja. Svaka žena koja izvede svoje dete u šetnju, prosjak u podzemnom prolazu, zaljubljeni par, student koji dođe iz manjeg mesta, penzioner koji peva prolaznicama i stranac koji mu se uvek rado vraća, pomalo ljubomoran što on nema jedan takav grad bar jedan dan u nedelji…

RAJ U MALOM! Prestonica procvetala s prolećem, Beograđani znaju zašto žive

Alo

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading