PROJEKAT EU Đaci iz pet zemalja u Kragujevcu „hvataju datum”
Alo/Grad Kragujevac

Cilj prvog projekta „Keč d dejt”, ili u prevodu „Uhvati datum” da učenici primenom STEAM metode što bolje pripreme za ono što ih očekuje posle školovanja. STEAM je skraćenica, naravno na engleskom, za nauku, tehnologiju, inženjering, umetnost i matematiku i podrazumeva da đaci ovakvom edukacijom uče istovremeno i povezano više oblasti.

Drugi projekat se odnosi na dualno obrazovanje i namenjen je nastavnicima čiji je zadatak izrada dnevnika kompetencija za učenike i priručnika za nastavnike i mentore u akreditovanim firmama.

Za mlade goste prijem su u Skupštini grada Kragujevca priredili Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje, i Boris Kovačević, pomoćnik gradonačelnika za međunarodnu saradnju.

Naši nastavnici i učenici već su bili u ovim zemljama i upoznali u njihov sistem obrazovanja, a sada smo u prilici da im uzvratimo gostoprimstvo, kazao je direktor Siniša Кojić. Već su obišli nekoliko kompanija, bili u Privrednoj komori Srbije u Beogradu, a trudimo se da im  predstavimo ne samo Кragujevac, već sve ono što naš region ima. Rezultat projekta biće dnevnik koji će u cilju praćenja napredovanja učenika voditi instruktori u kompanijama iz Turske, Portugalije i Srbije, a biće još novih zajedničkih projekata - najavio je Siniša Кojić, direktor kragujevačke Srednje stručne škole.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading