Ljubav pobedila koronu i zabrane! Tina i Nemanja Slipičević venčali su se u avgustu prošle godine, a Mladence dočekali nasmejani u svom domu
Privatna arhiva

Veliki hrišćanski praznik Mladenci obradovao je sve one koji su se u poslednjih godinu dana pred Bogom i ljudima zavetovali na ljubav. Osim tradicionalnih običaja: gostiju, slavlja i poklona za bračne partnere, ovaj dan služi kao najbolji podsetnik na lepote zajedničkog života.  

U vreme kada mnogi parovi beže od ovakve vrste zavetovanja, dvadesetšestogodišnji Tina i Nemanja Slipičević venčali su se u avgustu prošle godine i ovaj 23. mart i Mladence dočekali su nasmejani u svom domu.

Ljubav pobedila koronu i zabrane! Tina i Nemanja Slipičević venčali su se u avgustu prošle godine, a Mladence dočekali nasmejani u svom domu

Privatna arhiva

 

 

Iako su dva puta odlagali slavlje zbog pandemije koronavirusa, treći put ih je poslužila sreća i organizovali su venčanje baš kakvo su želeli.

- Planirali smo da se venčamo još 2020. godine, ali smo morali dvaput da ga otkažemo zbog pandemije koronavirusa. Konačno smo uspeli to da uradimo krajem avgusta prošle godine kada je pandemija bila na izmaku. Organizovali smo slavlje onako kako smo želeli. Bili smo srećni što ne moramo da se odričemo većeg broja gostiju i imali smo oko 200 zvanica. Uredno smo zakazali matičara i crkvu i sve je bilo savršeno, od atmosfere, muzike, dekoracije - rekla je Tina.

Na venčanju je bilo 90 odsto mladih, jer su stariji strahovali od pandemije i okupljanja.

- I to je doprinelo dobroj energiji, satima smo igrali. Svi smo bili željni dobrog provoda i falilo nam je slavlja. Žurka je trajala do ponoći i srećna sam što smo uspeli da organizujemo takvu proslavu s obzirom na to da mnogi i dalje čekaju red kod matičara - istakla je Tina.

Mladence su proslavili s porodicom i najbližim prijateljima.

- Ispoštovali smo tradiciju i organizovali ručak za najdraže ljude. Veče je bilo rezervisano za izlazak i uživanje nas mladih. Važno je slaviti ljubav i kvalitetne međuljudske odnose svaki dan, ne samo za praznike. Treba slaviti ono što je dobro i biti zahvalan na onima koji se raduju kada nam je dobro - naglasila je ova mlada devojka, za koju brak predstavlja mnogo više od ljubavi. 

- Da je brak samo ljubav, ne bi se toliko ljudi razvodilo. Brak predstavlja poverenje, žrtvu, poštovanje i odricanje. Ljubav nije dovoljna, već je preduslov da nekoga smatrate svojim i poželite da ostanete s njim do kraja života. Oduvek sam znala da s Nemanjom želim da provedem život, ali za uspešan brak je potrebno da svakodnevno učimo jedno od drugog. Nema sumnje da je ulazak u brak bila prava odluka jer je čovek koji me upotpunjuje i razume i koji je primer svega što muškarac treba da bude za svoju porodicu. Najmanje što mogu je da mu uzvratim ljubavlju, razumevanjem i poštovanjem. Toga ću se držati i nadam se da ćemo trajati zauvek, da ćemo služiti kao primer prijateljima i okolini - zaključila je Tina za Alo!.

Privatna arhiva

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading