MINISTAR LONČAR U NEMAČKOJ Dogovorena saradnja KCS i jedne od najboljih nemačkih klinika
Foto: Ustupljena fotografija

Saradnja će podrazumevati razmenu stručnjaka i uvođenje novih metoda u lečenju pacijenata, a dogovorena je danas prilikom posete Lončara Nemačkoj, i to, kako su istakli ministar i njegov domaćin, na obostrano zadovoljstvo.

Šolc je rekao da mu je bilo veliko zadovoljstvo da danas ugosti ministra zdravlja Srbije.

"Ovo je izuzetna prilika da pokažemo našu novu zgradu, digitalizaciju, logistiku i opremu, operacione sale, pedijatriju i Urgentni centar. Ministar nas je obavestio da ste i u Srbiji upravo izgradili i otvorili novi klinički centar koji izgleda neverovatno kao naš, i ovo je sjajna prilika za razmenu ideja kako dugoročno da sarađujemo i da unapredimo budući rad naših centara", rekao je Šolc.

Lončar je zahvalio Šolcu na tome što je u trenutku pandemije, ali i dešavanja u Evropi, izdvojio gotovo tri sata za razgovor i dogovore sa njim.

MINISTAR LONČAR U NEMAČKOJ Dogovorena saradnja KCS i jedne od najboljih nemačkih klinika

Foto: Ustupljena fotografija

 

"Na licu mesta smo mogli da vidimo kako izgleda jedna od najboljih bolnica u Nemačkoj, koja je tako zvanično i ocenjena. Dogovorili smo dalju saradnju", rekao je Lončar i dodao da očekuje profesora Šolca u Beogradu, kako bi se saradnja nastavila.

Pojasnio je da je dogovorena saradnja u vezi sa razmenama stručnjaka, i u uvođenju novih metoda, koje se u Srbiji još uvek ne sprovode.

"Prostor za saradnju je veliki, za sada smo dogovorili oko toga koji su nam prvi koraci u saradnji, a prve rezultate imaćemo već krajem godine. Ovo je važno za naše građane, naše lekare, da imamo vezu sa onima koji su najbolji u Evropi i među najboljima u svetu", naglasio je Lončar.

Sa ministrom, Klinički centar u Kinu obišli su i direktor Urgentnog centra KCS dr Marko Ercegovac i direktor "Tiršove" dr Siniša Dučić, a srpska delegacija se upoznala sa načinom rada te zdravstvene ustanove, koja godišnje prihvata oko 450.000 pacijenata i druga je najveća zdravstvena ustanova u Nemačkoj.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading