EVICA VUJIČIĆ JE ČUVALA GADAFIJEVOG SINA Za Alo! otkriva zašto je aktuelni predsednik Srbije jedini izbor
Alo

- Za Vučića, naravno! Hvala Bogu što nam ga je dao - kaže ova penzionerka bez razmišljanja.

Na pitanje zašto baš za njega, samo se nasmejala i odgovorila kontrapitanjem: „A za koga drugog?“.

- Gde god se okrenem vidim nove puteve, nove zgrade, staze. Beograd nam je sada lep kao London! Cela Srbija je lepša nego ikad. To je nešto što svi primećuju. Jedino ne znam kad predsednik stigne sve da obiđe, a pažljivo pratim sve njegove aktivnosti - navodi Evica.

EVICA VUJIČIĆ JE ČUVALA GADAFIJEVOG SINA Za Alo! otkriva zašto je aktuelni predsednik Srbije jedini izbor

Alo

 

Žao mi je što nisam lično upoznala predsednika

Zahvaljujući zajedničkoj prijateljici upoznala je i majku predsednika Srbije.

- Nekoliko puta sam bila kod njih u porodičnoj kući u Jajincima. Angelina je divna, žao mi je što predsednik nije bio tu da mu se lično zahvalim za sve što je uradio za nas - ističe Evica, koja se u SNS učlanila na samom početku postojanja te stranke.

Kad se ne bavi stranačkim aktivnostima, a jedna je od najredovnijih na svim sastancima Mesne zajednice Kumodraž 2, s komšijama igra karte ili lista stare albume. U njima, osim fotografija pokojne kćerke i tri unučeta, čuva i pravo blago slike s najmlađim naslednikom Moamera Gadafija. Evica je jedina medicinska sestra iz Jugoslavije koja je osamdesetih godina danonoćno čuvala Hamisa, koji je ubijen 2011. godine.

- Sećam se da su mi se noge odsekle kad su me pozvali u personalno odeljenje na VMA, gde sam godinama radila. Obično bismo tamo išli na „peglanje“. Ali meni i grupi kolega su rekli da se spremamo za put u Libiju - priča Evica i dodaje da je u tom periodu već bila razvedena, sa jednom kćerkom.

EVICA VUJIČIĆ JE ČUVALA GADAFIJEVOG SINA Za Alo! otkriva zašto je aktuelni predsednik Srbije jedini izbor

Alo

Hamis el Gadafi kog je Evica čuvala

Posle detaljnih provera, nekoliko meseci kasnije, tačnije u julu 1983. već je bila u Tripoliju.

- Živeli smo u hotelu „Kapija Libije“. U grupi je bio i jedan zastavnik sa suprugom koji je i ranije dolazio u Libiju i pomalo je znao arapski jezik. Moj zadatak je bio da danonoćno budem bebisiterka najmlađem Gadafijevom sinu Hamisu koga je dobio u braku sa Safijom, odnosno, kako smo je mi zvali, Sofijom. Ona je poreklom iz BiH, a Gadafiju je rodila šest sinova i jednu kćerku. Kasnije sam čula da me je ona i preporučila za ovaj posao, valjda što sam uvek bila nasmejana i profesionalna.

Na VMA zarađivala 200 dinara, u Tripoliju 900 dolara

Pamti kako je dvomesečnog Hamisa nosila Sofiji na podoj i kako ju je jednom prilikom Gadafi zamolio da obrati pažnju da se njegova supruga ne uspava i ne ugnječi bebu.

- Dešavalo se da nekad ostanem budna pola noći zbog maleckog, koga smo zvali Rubica, zbog rumenih obraza. Sledećeg dana Sofija bi mi poklonila parfem ili nakit, uvek je cenila trud.

EVICA VUJIČIĆ JE ČUVALA GADAFIJEVOG SINA Za Alo! otkriva zašto je aktuelni predsednik Srbije jedini izbor

Alo

 

Seća se da joj je u to vreme plata na VMA bila 200 dinara, a kod Gadafija je zarađivala po 900 dolara. Nije zaboravila ni tenk koji je bio parkiran ispred ulaza u porodičnu kuću libijskog vođe, kao ni koliko je mali Hamis plakao kad je čuo da se njegova negovatejica vraća u Jugoslaviju. U Tripoliju je ostala gotovo tri godine.

- Često sam mu pevala „Moj Milane, jabuko sa grane“, on je jedva reč znao da ponovi. Zvao me je Etica i kad je čuo da idem kući, neutešno je plakao i molio me: „ Etice, ne idi u Haviju, čuvaj Rubicu!“ Nažalost, morala sam da se vratim, ali uspomene na vreme provedeno u Libiji su ostale zauvek. To je bila moja lepa prošlost, a ovo sa Vučićem jeste i biće naša zlatna budućnost - zaključuje Evica Vujičić.

EVICA VUJIČIĆ JE ČUVALA GADAFIJEVOG SINA Za Alo! otkriva zašto je aktuelni predsednik Srbije jedini izbor

Alo

 

 

Vuneni prsluk za predsednika Libije

Tokom rada u Tripoliju Evica je nosila vuneni prsluk, a kad je Gadafijeva supruga Sofija pitala da isti isplete za njenog muža, uputila ju je na koleginicu Dragicu.

- Dragica je bila veoma zgodna i preduzimljiva žena, brzo je ištrikala prsluk, ali je napravila grešku, lično ga je odnela Gadafiju. To mu se, uz njen izgled dopalo, ne znam da li su imali aferu, ali znam da joj se sledećeg dana Sofija zahvalila na saradnji - priseća se Evica. 

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading