OD DANAS VAŽI NOVO PRAVILO ZA ULAZAK U GRČKU Doneta važna odluka!
EPA

 

Za ulazak turista u Grčku od danas više nije obavezan PLF formular koji je ranije bio neophodan, objavila je grčka vlada.


Ulazak u Grčku je do sada bio moguć samo uz obaveznu prijavu, to jest popunjavanje PLF (Pašenger Locator Form) formulara.

Portal Grčkainfo, takođe, navodi da više nije obavezan PLF obrazac i podseća da od dokumenata za ulazak u Grčku od 7. februara odrasli i deca starija od pet godina moraju da imaju EU Digitalni zeleni sertifikat.

Takođe, oni koji nemaju EU Digitalni zeleni sertifikat treba da prilože: negativan antigenski test, ne stariji od 24 sata ili negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, ili pozitivan PCR ili antigenski test koji potvrđuje da je neko preležao kovid19 - za period od 14 do 180 dana od datuma testa.

Takođe, navodi se da su moguća nasumična brza testiranja pri ulasku u Grčku koja su za turiste besplatna. Rezultati ovih testova su gotovi nakon desetak minuta.

Rezultat na antitela se ne priznaje

Grčkainfo podseća da se u Severnoj Makedoniji u nekoliko akreditovanih ustanova može uraditi antigenski test.

Takođe, da trenutno u EU DZS (digitalni sertifikat) za ulaz u Grčku važi devet meseci nakon druge vakcinacije.

Međutim, dok se neko nalazi na teritoriji Grčke EU DZS važi sedam meseci nakon druge vakcinacije.

Sa EU digitalnim sertifikatom naši građani mogu da uđu u sve zatvorene prostore u Grčkoj kao i u zemljama EU za koje je potreban sertifikat.

EU digitalni sertifikat za Grčku ističe devet meseci nakon druge vakcinacije, primljene najkasnije 14 dana pre dolaska u Grčku.

Ukoliko je neko primio sve tri doze EU digitalni sertifikat za Grčku traje neograničeno.

Ukoliko je neko preležao kovid, digitalni zeleni sertifikat može dobiti 14 dana od pozitivnog testa.
 

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading