VREMENSKA KLACKALICA U SRBIJI Visoki izgledi za kišu i sneg, evo i kada - meteorolog Đurić objavio NAJNOVIJU prognozu do kraja februara
Alo/ Ilustracija

Srbija će u četvrtak i u petak biti pod uticajem anticklona, ili polja visokog vazdušnog pritiska, pa će vreme biti sunčano i toplije, ali se ujutru očekuju slab mraz i magla, stoji u prognozi.

Maksimalna temperatura biće, kako navodi Đurić, od 10 do 15°C, u Beogradu do 14°C. U petak se krajem dana očekuje povećanje oblačnosti.

"U subotu sa severozapada sledi jače naoblačenje sa slabom kišom, dok se na jugoistoku pre podne očekuje sunčano. Maksimalna temperatura biće od 7°C na severozapadu do 13°C na jugoistku Srbije, u Beogradu do 10°C.

U nastavku vikenda i u nedelju Srbija će biti pod uticajem ciklona sa juga Italije i sa Jonskog mora i nalazićemo se u njegovom severoistočnom delu, tako da nas sa severoistoka očekuje prodor hladnije vazdušne mase.

Očekuje se i pojačanje istočnog i severoistočnog vetra, tako da će vetar biti jak, na planinama i na istoku Srbije i sa olujnim udarima. Biće oblačno sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, uz vejavicu i uz povećanje snežnog pokrivača", navodi meteorolog.

Maksimalna temperatura biće od 3 do 7 stepeni, u Beogradu do 5. U toku večeri i noći biće uslova za susnežicu i sneg i u nižim predelima na jugu i na zapadu Srbije. 

Vreme do kraja meseca

Početkom sledeće sedmice na severu Srbije biće promenljivo oblačno i suvo. U ostalim predelima očekuje se oblačno i hladno sa kišom, susnežicom i snegom.

U planinskim predelima očekuje se povećanje snežnog pokrivača, a u nižim predelima tek ponegde formiranje i to uglavnom u južnim i centralnim predelima, ali i ukoliko dođe do formiranja, vrlo brzo će se i topiti, jer će temperature biti u ''plusu''.

U Beogradu se kiša očekuje u ponedeljak i to uglavnom ujutro i pre podne, a na Avali i padinama Avale padaće susnežica i sneg. Maksimalna temperatura biće od 2°C na jugu do 8°C na severu Srbije, u Beogradu od 5 do 7°C.

Komentari (0)

Loading