NOVI UDAR NA DŽEP GRAĐANA Od ponedeljka poskupljuju taksi usluge, evo KOLIKO novca ćete morati da izdvojite za vožnju
EPA

Taksi usluge u Beogradu poskupljuju od ponedeljka 14. februara, potvrdilo je Strukovno udruženja taksi preduzetnika SITAB.

Kako se saznaje, novi cenovnik počeće da se primenjuje od 14. februara.

- Start za sve tri tarife koštaće 250 dinara (sada je 170 dinara).

- Vožnja po kilometru naplaćivaće se za tarifu 1 - 73 dinara (sada je 65), tarifu 2 - 95 dinara (sada je 85) i tarifu 3 - 146 dinara.

- Čekanje po času za sve tri tarife biće 900 dinara (sada je 750).

"Inicirali smo kao udruženje poskupljenje zbog toga što su nam skočili troškovi, pre svega gorivo za 50 odsto, i odobreno nam je posle šest meseci", rekao je Vlado Bulatović, predsednik tog udruženja.

Prema njegovim rečima, cena taksi prevoza poskupela je posle deset godina, što je dobar korak za dalje poslovanje.

TAKSISTA NAŠAO 12.000 EVRA NA ZADNJEM SEDIŠTU Odmah je okrenuo auto i vratio novac vlasniku - nagrada koju je dobio govori MNOGO

"Nije ovo baš cena koju smo zahtevali, ali će mnogima omogućiti dalje poslovanje", navodi on.

Kako navodi, osim goriva, ostali troškovi taksi preduzetnika skočili su do 80 odsto. Počev od osiguranja, goriva, pa do registracije vozila.

"Sve je skočilo, a to su inputi koji utiču na cenu obavljanja transporta. Tražili smo linearno povećanje cene taksi usluga od 30 odsto, ili da start umesto 170 dinara bude 300 dinara”, navodi sagovornik i precizira da taksisti nisu menjali cene od 2012. godine.

Prema njegovim rečima, u Srbiji postoji 17.500 taksi preduzetnika. Od toga 6.700 samo u Beogradu. Budžet Republike Srbije na godišnjem nivou taksisti pune sa 25 miliona evra.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading